|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [Inny] Fiat 126p Elegant
MarcinekWE - 3 Paź 2009, 12:08 Temat postu: [Inny] Fiat 126p Elegant Nick: MarcinekWE
Model: Fiat 126p
Wersja: elx
Rocznik: 1997
Silnik: 650
Opis auta:
Z założenia auto ma być jak najbardziej oryginalne.
Jestem 4tym właścicielem, pierwszym był starszy Pan ok 80tki, następnie 2 kolegów którzy śmigali nim żeby się naumieć na prafko, i ja. U mnie jest od ok 2lat. Bez problemu robię nim trasy po 300km, ale to bardziej zabawka niż auto na co dzień. W ciągu tego czasu trochę się zmieniło co widać niżej.
Zmiany/Modyfikacje
a. wizualne:
-Nowy tylny zderzak wraz z chlapaczami i lampkami,
-nowa szyba boczna (pasażera),
-nowe uchylne szyby boczne tylne,
-nowa grzana szyba tylna,
-nowe ramiona wycieraczek,
-zamontowanie lusterka od strony pasażera - była zaślepka,
-przerobienie zderzaków z szarych na czarne,
-pręcik/otwierałko(nie wiem jak to się zwie) do otwierania klapy silnika w lecie na ok 10cm
-nowe koła wraz z oponami jeszcze z wąsami dębica navigator
-nowe drzwi kierowcy wymienione przez wrednego panoszącego się rudzielca
b. mechaniczne:
-wymiana obu zwrotnic,
-nowy tłumik,
-zamontowana elektryczna dmuchawa w bagażniku,
-wymiana wszystkich zacisków hamulcowych i cylinderków w tylnych kołach,
-wymiana oleju w silniku i skrzyni
c. audio:
-radio x firmy na kasety i 3 głośniki,
-nowa antenka do radia
d. inne:
-naprawa alarmu,
-nowy zapas(jeszcze z wąsami),
-nowy oryginalny lewarek do podnoszenia auta,
-nowe gumowe dywaniki z napisem fiat 126p
-nowy akumulator
Planowane zmiany/Modyfikacje:
a. wizualne:
-zakup ori zagłówków na tył
b. mechaniczne:
c. audio:
d. inne:
Spalanie: 6L do 90km/h
Przebieg: ok 50tyś
FOTKI AUTA
nie udzielam zgody na kopiowanie/przetwarzanie wstawionych przeze mnie zdjęć na allegro i innych, chyba że wyrażę zgodę
J@rek - 3 Paź 2009, 13:25
Fajnie wygląda tylko co to jest tam w bagażniku wygląda jak suszarka
rafal__lodz - 3 Paź 2009, 13:32
J@rek napisał/a: | wygląda jak suszarka |
to jest zmodyfikowana turbosprężarka a na poważanie to fajnei zachowany maluszek, fajnie że zdecydowałeś się go "odratować" że nie skończył gdzieś na złomie albo jako kwietnik u fanatycznych ogrodników pare dni temu kolega dostał do zezłomowania starszego niż Twój malucha ale że miał OC ważne jeszcze 3 dni to dostarczył nam jeszcze trochę radości:P
edit:
pryśnij zderzaki na czarno
nexia145 - 3 Paź 2009, 14:26
Maluchy to spoko furki sam śmigałem trzema sztukami a ostatni miał nawet skórzany mieszek
Peedro - 3 Paź 2009, 14:28
rafal__lodz napisał/a: | pryśnij zderzaki na czarno |
o tym samym pomyślałem... Można też założyć od FLa bo tam nie blakły fajny maluszek. Mimo iż chcesz go utrzymać w stanie oryginalnym... to pomyśl o lusterkach z Seicento fajnie to powinno wyglądać, będzie bardziej opływowo i pewnie przyspieszenie się zwiększy
grzes87 - 3 Paź 2009, 15:00
czytajac tytul tematu liczylem na fiata tego pierwszego z samego poczatku lat bez lusterek bez plastikow, z chromem archaicznego itp o takiego wlasnie -- > http://www.motoweb.pl/tap..._126_1972_2.jpg taki byl by baaardzo fajny
Twoj tez jest ok ale we mnie nie budzi takich emocji jak ten z obrazka.
Parzych - 3 Paź 2009, 15:08
J@rek napisał/a: | wygląda jak suszarka | Ta suszarka, to dmuchawa
nexia145 - 3 Paź 2009, 15:24
grzes87 napisał/a: | taki byl by baaardzo fajny | lata 70-e,inż Karwowski itp. Po Chorzowie jeżdzi taki właśnie,piaskowy aż dziw bierze,że kropki rdzy na nim nie ma a zderzaki błyszczą jak nowe
Marcinowaty - 3 Paź 2009, 15:34
Peedro napisał/a: | Można też założyć od FLa bo tam nie blakły |
Końcówka serii miał takie nijakie zderzaki. Miałem eleganta 1998 roku. Co do silnika to maluchowski na elektronicznym zapłonie jest praktycznie bezobsługowy i zawsze mi palił. Spalanie: Trasa 5 litrów, miasto 6 litrów, zima 8 litrów na 100 km.
bidżej - 3 Paź 2009, 15:49
dobry malacz nie jest zły, też trochę się kulałem takim wynalazkiem
BerciQ - 3 Paź 2009, 19:57
grzes87 napisał/a: | czytajac tytul tematu liczylem na fiata tego pierwszego z samego poczatku lat bez lusterek bez plastikow, z chromem archaicznego itp o takiego wlasnie -- > http://www.motoweb.pl/tap..._126_1972_2.jpg taki byl by baaardzo fajny
Twoj tez jest ok ale we mnie nie budzi takich emocji jak ten z obrazka. |
ten jest cudny i te okna trójkąty
Miły - 3 Paź 2009, 21:08
BerciQ napisał/a: | i te okna trójkąty |
to był kiedyś lans... a dzisiaj?
bardzo fajne autko co ja bym dał: zderzaki na czarno, fele na srebrno i a dekle poprawić na czarno
xr2fun - 3 Paź 2009, 21:14
Miły napisał/a: | to był kiedyś lans... a dzisiaj? |
Jaki lans? Trójkąty były super klimatyzacją w lecie. Dla złodzieji też była super sprawa szczególnie w wersji klejonej zamka. Po 4 latach wprowadzili dolną prowadnicę z zamkiem.
Miły - 3 Paź 2009, 21:15
lans w sensie zarąbista sprawa...
bidżej - 3 Paź 2009, 21:18
jak dla mnie to właśnie dzisiaj taki malacz to jest dopiero lans
MarcinekWE - 3 Paź 2009, 21:22
może coś pomyśle z tym kolorkiem zderzaków ale na razie jest to na 2-im planie bo granatowa gości u blacharza...
coś mi śmiesznego przyszło do głowy:
Fiat 126p Kinetic Design
Peedro - 3 Paź 2009, 21:53
MarcinekWE napisał/a: | coś mi śmiesznego przyszło do głowy:
Fiat 126p Kinetic Design
|
Aha, przerabiasz na nowe mondeo czekamy na efekt końcowy
BerciQ - 3 Paź 2009, 23:46
Peedro, bardziej na nową Fiestę
ramses123 - 10 Paź 2009, 17:34
też kiedyś kupie sobie malucha i będę sobie o niego dbał
kuba87 - 10 Paź 2009, 22:21
heh tez mialem malucha
yfu nawet trzy ostatni 1998 rok pierwszy 1979
teraz brat jezdzi rocznik 1986 od pierwszego własciciela to cudo kiedys kosztowało 300 tysiecy złotych na przedpłaty w dodatku(w 1986 roku oczywiscie)
niech Ci dobrze słuzy spoko samochodzik
MarcinekWE - 20 Paź 2009, 11:38
no i wreszcie jest, przegapiłem gdy był w kioskach, alledrogo mi zostało, ale jest, oto i on:
grzes87 - 20 Paź 2009, 12:34
tak tak to jest wlasnie ten o ktorym opisalem i co mi sie podoba. klasyka
MarcinekWE - 5 Maj 2010, 18:53
z okazji braku okazji:
maj:
-wymiana oleju w silniku i dolanie do skrzyni
-naciągnięcie linki ręcznego-lewe tylne koło nie łapało
-napompowanie kół
-parę modów:
owiewki
-i takie cuś otwierające klapę silnika na ok 15cm np w lato
w planach:
-jak tego roku zawita lato - obmalowanie czymś w rodzaju czernidła zderzaków
-nadal szukam ori kołpaczków z jego lat produkcji
maczeta10 - 6 Maj 2010, 08:59
Oj przypomina mi Twoje auto wyprawy z rodzicami w góry albo nad morze właśnie takim samym czerwonym fiacikiem Świetnie utrzymane jak na tak wiekowe autko .
Marcinowaty - 6 Maj 2010, 14:25
Też miałem eleganta, granatowego z 1998 roku. Te ostatnie wypusty miały znakomite, jak na malucha silnik i kolory karoserii. Jakby co to mam pare części za półdarmo do maluszka... Na PW
MarcinekWE - 20 Maj 2010, 22:50
Dziś pogoda była to i zderzaki się porobiło:
morał z tego taki, że żubr dobry na zderzaki
bidżej - 20 Maj 2010, 23:04
MarcinekWE, coś marnie szukasz tych kapselków:
http://moto.allegro.pl/it...ne_12_cali.html
http://moto.allegro.pl/it..._rozmir_12.html
http://moto.allegro.pl/it...recane_g55.html
http://moto.allegro.pl/it..._maluch_12.html
MarcinekWE - 20 Maj 2010, 23:16
wiem, wiem alledrogo, jebej i itp - może to z lenistwa, ale nie chciało mi się ich szukać... obiecuje że się tym zajmę
[ Dodano: Sob Maj 22, 2010 17:53 ]
bidżej kołpaczki już kupione, takie jak na foto wyżej, szlif papierem + nowy lakier i zakładam
[ Dodano: Wto Maj 25, 2010 20:43 ]
przed czyszczeniem i malowaniem:
po:
-a i doszły ori gumowe dywaniki z napisem fiat 126p
foto jak leżą na aucie będzie pod koniec tyg
Mościak - 29 Maj 2010, 01:22
Kurde, fajny ten Maluszek. Trochę żałuję, że nigdy nie miałem okazji zasiąść za sterami takiego cacuszka i pewnie już nie będę miał. Teraz to szpan mieć Malacza!
MarcinekWE - 29 Maj 2010, 11:11
ps. do pełnego eleganta brakuje tylko tylnego oparcia z zagłówkami
bidżej - 29 Maj 2010, 11:51
są kapsle, jest git
Tommi - 29 Maj 2010, 14:55
piknie
MarcinekWE napisał/a: | |
a z przodu gleba będzie
MarcinekWE - 29 Maj 2010, 15:34
Tommi napisał/a: | piknie
a z przodu gleba będzie |
taka może być: ?
wystarczy że wejdę do auta to jest gleba :1xf:
Tommi - 29 Maj 2010, 15:43
lekko
to to skręca
MarcinekWE - 18 Paź 2010, 12:30
+ nowe cuś:
DemptD - 18 Paź 2010, 15:56
no to teraz większy wypas niż w fieście
szczepan522 - 18 Paź 2010, 20:10
Z tego co widzę to kolega MarcinekWE, pracuje w sklepie motoryzacyjnym wiec takie do rarytasów masz dostęp ? chodzi mi o maluszka Tak czy owak zadbana ta twoja besyja a jak tam z rudą pokazuje się ? garażujesz potwora czy trzymasz go pod chmurką ?
Nie wiem czy czytałeś... ale polecam
http://www.youngtimer.pl/...pic.php?id=5451
p.s. zawsze chciałem mieć malczana
Tommi - 19 Paź 2010, 14:00
one są montowane do tylnej półki :yyy:
MarcinekWE - 20 Paź 2010, 15:17
szczepan522 napisał/a: | Z tego co widzę to kolega MarcinekWE, pracuje w sklepie motoryzacyjnym wiec takie do rarytasów masz dostęp ? |
sklep raczej nie, ale doświadczenie osób z rodziny, kolegów, częste wypady na szrot i dłubanie w allegro
szczepan522 napisał/a: | a jak tam z rudą pokazuje się ? |
niestety auto stoi pod chmurką i rudzielec się pokazuje, w zimie nie jest jeżdżony, więc sól go nie "przepołowi", poprawki blacharskie jak są potrzebne to właśnie po zimie zazwyczaj robię
Tommi napisał/a: | one są montowane do tylnej półki :yyy: |
na 1 śrubę do półki i pod tylne górne mocowanie pasów
pzdr!!
MARIUSZ.B - 21 Paź 2010, 22:30
Kiedy dasz mi się nim karnąć ? w Odwdzięczam się rundą sportem
Ja miałem Fl-a:
Biedaczek zrobił w moich rękach około 75tyś.
Marcinowaty - 24 Paź 2010, 15:15
Fajnie powspominać..
Uploaded with ImageShack.us
Parzych - 25 Paź 2010, 14:23
Wspomnienia... Znalazłem na kompie skan fotki naszego Maluszka z 1995r...
bidżej - 25 Paź 2010, 14:26
ale elektrownia
tak BTW, znalazłem u siebie ostatnio książkę "Jeżdżę samochodem Polski Fiat 126p" i też mi się na wspominki zebrało
Freeman - 25 Paź 2010, 14:45
He he, ja też zaczynałem od malucha.
MarcinekWE - 25 Paź 2010, 15:07
takie coś znalazłem ostatnio w necie:
dday - 26 Paź 2010, 23:58
ja też, ja też
...nad strumieniem gdzieś w bieszczadach
hubi_2006 - 27 Paź 2010, 00:04
Ale galeryjny OT ja ze wspomnień z malczanem mam tylko jedno... pierwsze auto zaparkowane na drzewie...
Parzych - 27 Paź 2010, 00:08
bidżej napisał/a: | ale elektrownia | 2 p/mgłowe i 2 dalekosiężne... Podłączone tak że można było dać po oczach 430W naraz...
Bezimienny - 27 Paź 2010, 00:16
Ot czasy sie zmieniają, teraz to na pierwszy samochód dużo ludzi wybiera fieste (np ja ) a nie maluchy, za jakiś czas prawie nikt nie będzie wiedzial co to jest "maluch" "kaszlak" itd
Freeman - 27 Paź 2010, 00:31
Ok. Wspomnień czar już zakończmy i pogadajmy o tym jednym konkretnym, przedstawionym w pierwszym poście.
DziDzia - 29 Paź 2010, 09:32
Freeman napisał/a: | pogadajmy o tym jednym konkretnym, przedstawionym w pierwszym poście. |
Jest czerwony
pozdro
MarcinekWE - 29 Sty 2011, 10:54
maluch na cargo
DziDzia - 29 Sty 2011, 11:03
Ten dźwięk
pozdro
arecki - 29 Sty 2011, 11:39
nie ma to jak RWD
Peedro - 29 Sty 2011, 14:23
nawet opony zapiszczały bolec to zacny wóz
J@rek - 29 Sty 2011, 21:47
Nice
burdzyk2 - 12 Cze 2011, 13:13
Jak dla mnie to świetny egzemplarz na to by na pierwszy rzut oka był seryjny a w "dupsko" mu załadować 1.0 "ogień" z uno fire, ewentualnie jak znajomy 1.2 16v z pumpo drugiej generacji, nie wiem ile tam koników w stajni jest, ale jak w malaczu masz trzy razy tyle koni i na seryjnej skrzyni malucha masz setkę w ok. 8 sekund, a na bisowskiej podobno lepiej, bo mocy na pewno nie brak, a tam chyba dłuższe przełożenia odrobinę są... Albo skrzynia skody 102, rapida i tym podobnych, ale to już nie wygląda niestety seryjnie, bo ponikąd taka skrzynia "wchodzi" w kabinę i robi się podłokietnik z tyłu na środku ale mamy za to 5 biegów i grubo ponad 140km/h
Miny łysych ludzi w bmw, dresików w hundach nie kupisz master card, to jest coś bezcennego, a takie odejście to wpycha normalnie banana na usta
Marcinowaty - 14 Cze 2011, 20:10
Nie uchylaj klapy w maluchu bo to może spowodować przegrzanie silnika.
burdzyk2 - 14 Sie 2011, 11:10
Dlaczego uchylanie klapy ma przegrzewać silnik??
DziDzia - 14 Sie 2011, 14:29
burdzyk2 napisał/a: | Dlaczego uchylanie klapy ma przegrzewać silnik?? |
Nie 'ma', tylko 'może'. Bo to zakłóca obieg powietrza bla bla bla...
pozdro
hubi_2006 - 14 Sie 2011, 20:48
burdzyk2 napisał/a: | Dlaczego uchylanie klapy ma przegrzewać silnik?? |
Bo jak coś jest zrobione przez inżynierów to przeważnie w jakimś właściwym celu. Obieg powietrza spływając po tylnej szybie z dachu, zasysa ciepłe powietrze poprzez kratki na klapie silnika idąc niżej.
MarcinekWE - 15 Sie 2011, 11:08
Raczej nic się nie stanie
Kiedyś zupełnie zapomniałem zamknąć klapę-była kompletnie w dole. Zrobiłem trasę 30 km i nic się nie stało
coś cały czas stukało-myślałem że zawieszenie...
Pele - 15 Sie 2011, 14:41
MarcinekWE napisał/a: | Zrobiłem trasę 30 km i nic się nie stało |
30 km to nie trasa
Stunt_Man - 15 Sie 2011, 14:46
hubi_2006 napisał/a: | Bo jak coś jest zrobione przez inżynierów to przeważnie w jakimś właściwym celu. |
no i w takim celu klapa w maluchu ma fabryczny taki właśnie cosiek co sie nim klape zabezpiecza w pozycji uchylonej
no i maluch to nie cud inżynierii... powietrze zasysane jest przez dmuchawe z podszybia i kierowane na żebra cylindrów - tyle jeśli chodzi o układ chłodzenia w maluchu
Hans - 15 Sie 2011, 15:19
Stunt_Man napisał/a: |
no i maluch to nie cud inżynierii... powietrze zasysane jest przez dmuchawe z podszybia i kierowane na żebra cylindrów - tyle jeśli chodzi o układ chłodzenia w maluchu |
No właśnie że nie tyle, nie możemy zapominać o bisie który był chłodzony cieczą
Peedro - 15 Sie 2011, 15:38
i też nie był cudem inżynierii bo też się przegrzewał i to zupełnie normalne było, bo chłodnica była w zajefajnym miejscu ale latało to już nieźle (kuzyn miał i to bardzo długo i dbał jak o każde swoje auto).
Marcinowaty - 15 Sie 2011, 15:57
"DODATKOWE CHŁODZENIE, czyli coś na zbliżające się upały Jak można było przeczytać w Małym słowniku posiadacza malucha niektórzy kierowcy w ciepłe dni uchylaja pokrywę komory silnikowej, w celu dodatkowego chłodzenia silnika. Silnik maluszka chłodzony jest powietrzem, co niestety przy ostrej jeździe w gorące dni zwłaszcza w ruchu miejskim może doprowadzić do jego przegrzania, co objawia się najczęściej szybkim wypaleniem uszczelek i wyciekami oleju. Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że we Włoszech o wiele cieplejszym kraju od Polski nikt nie uchyla tylnej klapy. Po za tym to autko zostało zaprojektowane przez włoskich konstruktorów z przeznaczeniem na właśnie włoskie drogi. Auto to zostało tak skonstruowane, że w czasie jazdy powietrze wpadajace przez boczne otwory dolotowe dodatkowo wydmuchiwane jest przez wiatrak który kieruje zimne powietrze na żeberka głowicy. Powietrze opływa również miskę olejową ( bo olej nie tylko smaruje ale również chłodzi silnik , dlatego im więcej oleju tym lepsze chłodzenie - tylko OSTROŻNIE z poziomem oleju, co za dużo to też nie zdrowo, ale o tym punkt niżej ) ważne jest zatem aby miska ta nie posiadała żadnych wgnieceń. Wracając do uchylania klapy. Robiono badania temperatury silnika w czasie jazdy z zamkniętą klapą, uchyloną, oraz całkowicie bez klapy. I oto wyniki . W czasie uchylenia klapy temperatura silnika spadała o niecały 1 stopień w skali Celsjusza. Natomiast bez klapy trochę powyżej 1 stopnia. Zaskakujące prawda? Ja chciałbym podać ciekawsze i skuteczniejsze sposoby usprawnienia chłodzenia silnika ( podpatrzone z rajdowych Kaszlaków ) Po pierwsze ( ale to tylko dla zapaleńców) polecam w okresie letnim zdjąć prawą obudowę silnika ( tę z termostatem ) wtedy gorące powietrze będzie wydmuchiwane bez przeszkód do komory silnika, ale ten sposób ma jedną wadę. Nie będzie działało ogrzewanie , a może się przydać bo klimat mamy zmienny... Drugi sposób to zamontowanie dodatkowego wentylatora np.: od Poloneza w pokrywę silnika oczywiście po prawej stronie tam gdzie jest wydmuchiwane gorące powietrze z silnika. Należy pamiętać aby tak podłączyc elektrykę lub tak zamontować wentylator aby gorące powietrze było wydmuchiwane na zewnątrz samochodu. Wentylator ten najbardziej przyda się nam w ruchu miejskim kiedy często samochód stoi i gorące powietrze unosi się tylko grawitacyjnie. Ja sam zamontowałem wentylator który zdobyłem za bezcen ze szrotu, i stwierdzam , że jest dość wydajny. Po wprowadzeniu auta po kilunastkilometrowej jeździe do garażu i włączeniu wentylatora po kilku minutach miałem cieplutko jak w domu.... to chyba o czymś świadczy. No ale poczekajmy do upałów, wtedy na pewno napiszę coś na ten temat. Polecam też zamontowanie miernika temperatury silnika ( a właściwie temperatury oleju ) które można jeszcze gdzieniegdzie kupić. Sensor zamieszczony jest zamiennie z bagnetem do pomiaru poziomu silnika a dalej elektrykę ciągniemy do wnętrza kabiny pasażerskiej. Tego chyba nie muszę dalej tłumaczyć..."
Więcej na:
http://mistralfm.w.interia.pl/kaszlak.htm
Parzych - 15 Sie 2011, 20:07
Stunt_Man napisał/a: | klapa w maluchu ma fabryczny taki właśnie cosiek co sie nim klape zabezpiecza w pozycji uchylonej | Ten cosiek nie był montowany fabrycznie, to wymysł naszych "prywaciarzy"...
sopelhc - 16 Sie 2011, 22:02
A tak widzę że zebrało się na wspominki to i ja wspomnę swojego

Hans - 17 Sie 2011, 16:58
On czasem nie stał kiedyś na allegro ?
Stunt_Man - 17 Sie 2011, 18:23
Parzych napisał/a: | Ten cosiek nie był montowany fabrycznie, to wymysł naszych "prywaciarzy"... |
tak? widziałem go tak często w różnych maluszkach i myślałem że to seria
burdzyk2 - 17 Sie 2011, 23:00
No, ok, a montowanie osłon na tylne żeberka w klapie silnika? Czy to ma tylko zastosowanie w zimie, czy po kiego czorta się pytam, bo 3/4 kaszlaczków ma "okapy" a tychże otworach wentylacyjnych?
Parzych - 17 Sie 2011, 23:04
burdzyk2 napisał/a: | a montowanie osłon na tylne żeberka w klapie silnika? Czy to ma tylko zastosowanie w zimie, czy po kiego czorta się pytam, bo 3/4 kaszlaczków ma "okapy" a tychże otworach wentylacyjnych? | Mógłbyś toto pokazać na jakiejś fotce
burdzyk2 - 17 Sie 2011, 23:10
Ot takie właśnie ustrojstwo na tylnej klapie
Parzych - 17 Sie 2011, 23:13
Tak, to jest na zimę, coby silnikowi nie było za zimno... Italiańce mają cieplejsze zimy...
burdzyk2 - 17 Sie 2011, 23:15
Czyli w lecie demontujemy okapy i rzucamy w kąt warsztatu
Grax - 9 Wrz 2011, 09:50
Widze ze pare osob tutaj wspomniano miedzy innymi barticzopera Moj nick na forach maluchowych to Mariusz126p , co do otwierania tylnej klapy to było to badane w tunelu aerodynamicznym i faktycznie jest .....gorzej gdyz powietrz plynace spodem samochodu wpada od dolu do komory silnika i wywiewa przez kratki Moja dziewczyna ma fieste mk IV bardzo fajny samochod a ja niedlugo bede kupował sobie fieste mkIII w wersji courier Fajne są to samochody tylko te ogrzewanie
MarcinekWE - 2 Wrz 2012, 11:39
UP:
czerwony pierdzibąk nadal jeździ i ma się dobrze:
ps.dostał nową podłogę
Parzych - 4 Wrz 2012, 02:32
MarcinekWE napisał/a: | ps.dostał nową podłogę | Byś siakieś foty z montażu pokazał...
MarcinekWE - 4 Wrz 2012, 06:32
Parzych napisał/a: | Byś siakieś foty z montażu pokazał... |
Nie ja robiłem tą podłogę więc nic nie mam. Jest jeden plus - srajcygiel pojeździ jeszcze parę lat. Dziura była jak przy wlewie paliwa/nadkolu w mk3
MARIUSZ.B - 4 Wrz 2012, 09:10
Co ma fiesta i maluch wspólnego ? RDZĘ
tadzias - 4 Wrz 2012, 09:12
MARIUSZ.B napisał/a: | Co ma fiesta i maluch wspólnego ? RDZĘ |
dziury w podłodze
Marcinowaty - 5 Wrz 2012, 19:01
Osiągi np stosunek mocy do masy
no
i
oba to
wrc
warcy, rycy, crzeszczy
burdzyk2 - 5 Wrz 2012, 23:27
ale spalanie nawet podobne ;D
tadzias - 5 Wrz 2012, 23:29
ino ogrzewanie troszku gorsze
Parzych - 5 Wrz 2012, 23:34
Jest jedna podstawowa różnica... Fiesta to hatchback a Maluch to coupe...
burdzyk2 - 5 Wrz 2012, 23:46
nie byle jakie coupe... które wykorzystuje aerodynamikę do chłodzenia silnika... Ale nie trzeba pilnować płynu/wody w chłodnicy i tu jest zasadnicza przewaga ;D
Marcinowaty - 5 Wrz 2012, 23:47
Ale rocznikowo maluchy droższe...
http://moto.allegro.pl/fo...2582856661.html
http://otomoto.pl/fiat-12...-C25817988.html
MarcinekWE - 18 Paź 2014, 15:06
kolejny mały UP:
-z nowości: wciąż jeździ :/
-już 2 miesiące jeżdżę na co dzień, jako zastępcze: RS'ka poszła do renowacji
-po wydmuchaniu uszczelki pod gaźnikiem, wyczyszczeniu go i doprowadzeniu do używalności pali ok 5L
-trochę blacharki się porobiło:
1.podszybie
2.błotnik PL
3.pas przedni i wnęka światła PL
ps.niedawno na spontanie w 3os. zrobiliśmy trasę 1100km
kuba87 - 18 Paź 2014, 16:53
Panie, pompowtryski ktoś panu wykręcił
tadzias - 18 Paź 2014, 17:34
Kurka ależ on ładny aż bym sobie takiego kupił
hanysek - 19 Paź 2014, 02:09
to jo sie dociepna i co do chłodzenia moj znajomy mioł malucha i jego kumpel wymyslił wloty co leciały przez buda do silnika zeby chlodzic silnik
|
|