|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [Inny] Granatowa strzała by Cywek
cywek - 4 Paź 2009, 17:08 Temat postu: [Inny] Granatowa strzała by Cywek 1. NICK: cywek
2. IMIĘ: Tomek
3. MODEL: Focus MK1
4. WERSJA: Hatchback 5D
5. ROCZNIK: 2004
6. SILNIK: 1.6 Zetec 100 KM
7. OPIS AUTA: seryjna foczka w kolorze Deep Navy
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: emblemat Focus z tylnej klapy poszedł...
b. mechaniczne: końcówka tłumika marki Ulter
c. audio: brak zmian
d. inne: dywaniki materiałowe, nowa gałeczka zmiany biegów
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne:
- zmiana przednich reflektorów na angel eyes
- płaskie wycieraczki, tylna - zabudowana, też płaska - na wiosnę
- białe kierunkowskazy (czekają na montaż)
- no i oczywiście wymiana kółek na 16''/17'', póki co są 195/60/R15 ale za to aluski
b. mechaniczne:
- wymiana tarcz i klocków hamulcowych na Brembo + Ferodo
10. FOTKI AUTA

Ciekawostka: na drugim zdjęciu straż miejska w akcji
Skfarek - 4 Paź 2009, 17:52
No i nice - będę śledził watek i czekam na mody
A straż miejska interweniowała za parkowanie w niedozwolonym miejscu ?
ElGrey - 4 Paź 2009, 20:54
No moze, byc narazie nic specjalnego, ale wszystko przed foczka
arecki - 4 Paź 2009, 22:41
cywek napisał/a: | 5. ROCZNIK: 2004 |
trzeba było MK2 kupić
rafal__lodz - 5 Paź 2009, 00:39
Przeglądając forum focus klub polska byłem ciekaw kiedy zaprezentujesz nowy nabytek tutaj:) Foka ładna ale napisz coś więcej odnośnie tego co ma na wypasie. Oby się spisywała bez zarzutu i życzę powodzenia w modach
cywek - 5 Paź 2009, 14:06
He he wygląda na to, że będziemy się częściej widzieć na Focus KP
W zasadzie tak jak pisze ElGrey na razie to nic specjalnego. Na wyposażeniu auta są m.in. komputer pokładowy, 4 poduszki powietrzne, podgrzewane szyby, elektrycznie sterowane lusterka i przednie szyby, tylna klapa otwierana z pilota i 15 calowe felgi aluminiowe.
A plan jest mniej więcej taki - przynajmniej w kwestii felunku
1. ADVANTI 60H tylko 16'' 400 zł /szt. jednak nie bardzo pasują
2. Fordowskie cena poniżej 300 zł / szt. za używane
3. ALUTEC Cult 601 zł / szt. trochę za dużo
Zrodziła się koncepcja kół 17'' - póki co dorzucam propozycję 4, 5, 6 i 7...
4. MAK VOLARE MIRROR 550 zł / szt. (wg felgi-opony.com)
5. MAK VELENO MIRROR 460 zł / szt.
6. MAK CORSA ICE 411 zł / szt.
7. TSW Black Ice 562 zł / szt.
ElGrey - 6 Paź 2009, 15:00
No to juz cos, mnie bardziej pasuja te pierwsze, ale to tylko moja opinia, za to kolor auta jaknajbardziej mnie sie podoba
Skfarek - 8 Paź 2009, 12:07
Drugie fordowskei albo trzecie chyba Alutec - pierwsze dla mnie kpl. nie leżą
rafal__lodz - 8 Paź 2009, 16:34
Ja bym obstawiał za fordowskimi, niby nic szczególnego, takie łagodne, nie "krzykliwe" i chyba wytrzymalsze niż pozostałe 2 modele tzw. szeroko pojęta chińszczyzna:P Ja do siebie będę polował na właśnie fordowskie. Tak z innej bajki planujesz polerkę?
cywek - 8 Paź 2009, 21:33
ADVANTI 60H - mają w sobie coś, co mnie do nich ciągnie ale jednak nie bardzo do foczki pasują,
Fordowskie, owszem, ale brakuje im trochę polotu jednak,
Aluteci są ciekawe, jednak zniechęcają ceną,
TSW Black Ice baaardzo mi się widzą, chciałem je mieć już w Fieście.
Wieloramienne Maki jakoś mnie nie przekonują, widziałem je na ST225 i przyznam, że seria się prezentowała lepiej.
MAK VELENO MIRROR są ładne i mają bardzo dobrą cenę, łatwo znaleźć real foto w necie.
Fajnie wyglądałyby alu ala Fiat
bidżej - 8 Paź 2009, 21:53
jak dla mnie z przedstawionych to tylko te fordowskie - reszta jakaś taka... odpustowa :yyy:
cywek - 8 Paź 2009, 22:05
rafal__lodz napisał/a: | planujesz polerkę? |
Póki co nie planuję, chyba nie jest tak źle pomazałem trochę auto, więc może stąd Twoje pytanie
[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 22:09 ]
bidżej napisał/a: | jak dla mnie z przedstawionych to tylko te fordowskie |
Nie rzucają na kolana, ale mają w sobie to COŚ
rafal__lodz - 8 Paź 2009, 22:18
Widzę że pojawiło się sporo nowych opcji co do felg ale ja nadal zostanę przy z swoich chociaż efekt polerowanego aluminium i czerni też by się fajnie komponował, jednak wzór który więcej "zakrywa" tarcze i bębny np.
pozostaje wybór wzoru a to najlepiej na aucie tyle że większość z tych modeli co podałeś ciężko pewnie zobaczyć w "stacjonarnych" sklepach z alusami bo w większości są na alledrogo.
Zastanawiałeś się nad kosztem fordowskich, więc wklejam http://www.allegro.pl/ite...x108_lubin.html
Pozostając w felgach Forda w 16" dobrze nawet wyglądają te, przy 15" już niezbyt, najlepiej na żywo ocenic
Poprzeglądaj jeszcze Polska Jazdę czy inne serwisy o podobnej tematyce i pooglądaj co ludzie mają za fele na fokach bo czasem można znaleźć poszukiwane fele, które na samochodzie nie wzbudzają już takiej euforii
mwzr - 8 Paź 2009, 22:26
Jak najbardziej fordowskie
cywek - 8 Paź 2009, 22:41
No całkiem, całkiem... ale "tylko" 16tki
rafal__lodz - 8 Paź 2009, 22:51
Myślę że 16 + opona 205/50/r16 ewentualnie 195/50 lub 55/R16 to dobre połączenie. Należy pamiętać że ta felga ma "tylko" 6,5" i małe ET więce nawet z glebą niebędzie problemu z obcierką a większość tych felg co podałeś ma 7" i ET w granicach 40-35 więc przy 17" i nawet gumie 2-5/40/17 z ewentualną glebą ale i bez może być na granicy błotnika lub lekko wystawać. Na Focus KP jest zresztą temat o tym. Podane przeze mnie ostatnie felgi mają 6" szerokości i ET 52,5. Pomyśl nad 16 bo może różnica w cenie opon nie duża ale wygląd opon nie razi nie są baloniaste a komfort dobry
arecki - 8 Paź 2009, 23:29
a mi się 5 podoba
cywek - 9 Paź 2009, 16:28
Skfarek napisał/a: | A straż miejska interweniowała za parkowanie w niedozwolonym miejscu ? |
tak, straż miejska przyjacielem kierowcy
Cytat: | trzeba było MK2 kupić |
rocznikowo - blisko, cenowo - już niespecjalnie rafal__lodz napisał/a: | Poprzeglądaj jeszcze Polska Jazdę czy inne serwisy o podobnej tematyce i pooglądaj co ludzie mają za fele na fokach bo czasem można znaleźć poszukiwane fele, które na samochodzie nie wzbudzają już takiej euforii |
dobry pomysł
[ Dodano: Pią Paź 09, 2009 21:49 ]
rafal__lodz napisał/a: | Widzę że pojawiło się sporo nowych opcji co do felg ale ja nadal zostanę przy z swoich chociaż efekt polerowanego aluminium i czerni też by się fajnie komponował, jednak wzór który więcej "zakrywa" tarcze i bębny np.
|
[ Dodano: Czw Paź 22, 2009 12:18 ]
Znudzony widokiem seryjnej gałki dźwigni zmiany biegów postanowiłem zmienić ją na nieco żywszą, montowaną obecnie w nowych Fordach. Uważam, że bardzo dobrze komponuje się z wnętrzem auta.
Póki co czeka na zamontowanie, gdyż gwint jest nieco inny i trzeba pokombinować.
Aby nadać foczce nieco charakteru zdecydowałem się na założenie końcówki tłumika marki Ulter
oraz na białe kierunkowskazy boczne.
Z innych, jeszcze mniej widocznych drobiazgów - w bagażniku zagościł a właściwie zadomowił się na dobre bardzo praktyczny gadżet widoczny poniżej. Torba na różne, zazwyczaj walające się z tyłu duperele typu apteczka czy trójkąt ostrzegawczy.
Oczywiście nie mogło zabraknąć klubowych podkładek pod tablice rejestracyjne.
Siedząc przez krótką chwilę na tylnej kanapie zirytował mnie brak zaślepki gniazda zapalniczki. Postanowiłem to szybko zmienić.
Przy okazji zamówiłem też dywaniki materiałowe. Przydadzą się na dobre dopiero wiosną, ale już nie mogłem patrzeć na gumowe. E tam, nie będę czekał do wiosny Gumowce poszły do bagażnika, jak się zrobi syf to będzie szybka podmianka, a póki co jest dużo przytulniej w autku.
namber - 23 Paź 2009, 13:35
niezle ja jeszcze bym pokombinowal cos z lampami , przednie przyciemnil albo cos w tym stylu :]
pzdr
Skfarek - 23 Paź 2009, 13:41
Szalejesz panie szalejesz A tak serio to czekan na zdjecia tego lewara po zamontowaniu bo mnie mocno nurtuje. Z tego co widze tj z Foki II?
rafal__lodz - 23 Paź 2009, 19:48
Zakładaj gadżety i rób zdjęcia jak to się prezentuje na pokładzie
tajmus - 23 Paź 2009, 21:55
Sklad masz taka torbe Sam bym sobie taka sprawil Jakich to rozmiarow jest? Pozdro
cywek - 24 Paź 2009, 18:28
co do torby ma wymiary 50cmx25cmx15cm (w mk6 też ładnie wchodzi) allegro user: gumiak777
więcej fotek wkrótce
grzes87 - 24 Paź 2009, 20:55
cywek, jaka cena za koncowke i gdzie ?
cywek - 24 Paź 2009, 21:02
jak chcesz końcówkę to allegro (DEXX-Auto) cena 59 + 17 zł
a tu koleś z Focus KP sprzedaje nieco taniej http://moto.allegro.pl/sh...?item=794865596
grzes87 - 24 Paź 2009, 23:01
kurna no ! ktos mnie uprzedzil juz
rafal__lodz - 25 Paź 2009, 00:15
Końcówka bardzo fajnie się prezentuje. Taka w sam raz ani za duża ani za mała. Na plus że miałeś chyba prosta rurę końcowego tłumika i wystarczyło przykręcić, ja u siebie będę musiał wjechać z flexem bo mam zagiętą do dołu
Czym demontowałeś naklejki z tylnej klapy? Też mam w planach zdjęcie ale boje się że zostaną ślady.
cywek - 25 Paź 2009, 00:18
rafal__lodz wystarczyło przykręcić, ale miałem tą świadomość, że mogę się jej pozbyć jeśli komuś wpadnie w oko i będzie wystarczyło ją odkręcić więc została przyspawana
masz do dołu zagięta, czyli tankujesz ON
aha, emblematy - tak, wystarczy delikatnie podważyć np. kartą debetową i konsekwentnie iść naprzód, ważne by siła była rozłożona na większą powierzchnię, by nie złamać emblemka ;-)
a śladu nie ma
rafal__lodz - 25 Paź 2009, 00:29
cywek napisał/a: | aha, emblematy - tak, wystarczy delikatnie podważyć np. kartą debetową i konsekwentnie iść naprzód, ważne by siła była rozłożona na większą powierzchnię, by nie złamać emblemka ;-)
a śladu nie ma |
No to spróbuje w tyg. zawalczyć zgadza się jest ON:P ale zawsze można przyciąć, grunt żeby nie obciąć rury za krótko żeby mi zderzaka nie kopciło. Ale u Ciebie naprawdę na plus ta końcówka
Pele - 25 Paź 2009, 01:01
cywek napisał/a: | masz do dołu zagięta, czyli tankujesz ON |
Nie koniecznie ...
cywek - 19 Lip 2010, 20:20
|
|