Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Akumulator - 1.3

marko25- - 16 Paź 2009, 21:53
Temat postu: [MK3] Akumulator - 1.3
Witam mam pytanko czy akumulator 45 AH wystarczy do fiesty 1.3 rocznik 93

Kod:
Na przyszłość proszę tagować tematy.
- trzeci

mechcom - 16 Paź 2009, 21:55

tak w zupełnosci wystarczy :yes: standardowo miałes nawet 42Ah
BerciQ - 16 Paź 2009, 22:03
Temat postu: Re: Akumulator
marko25- napisał/a:
akumulator 45 AH do fiesty 1.3 rocznik 93

dzisiaj kupiłem nową Centre PLUS za 169zł. Widze że jesteś z Bytomia to będziesz miał troszkę dalej niż ja. W mysłowicach masz sklep z tymi aku.

mechcom - 16 Paź 2009, 22:07

BerciQ napisał/a:
dzisiaj kupiłem nową Centre PLUS za 169zł.

dokładasz 70-80zł i masz Bosha :-) a warto bo kupowałem u kumpla tego co zwykle wszystko kupuje i sam mowił ze na centre miał kilka reklamacji a na bosha jeszcze nie :)

Wiesz co prawda gwarancje masz jak sie rozjebi* to zareklamujesz ale mowie osobiscie polecam jednak bosha

BerciQ - 16 Paź 2009, 22:21

gwarancja 2 lata. Tak naprawdę czy Centra czy Bosch. Jak ma go szlag trafić to bez względu na firmę.

w poprzednim aucie, jak wieczorem nie mogłem odpalić auta ani kablami ani niczym (ogólnie akumulator był ładowany już kilkakrotnie) wkurzyłem się i podjechałem do Kauflandu i kupiłem jakiegoś Jenoxa czy coś. Z takim nosorożcem. I też śmigał bardzo ładnie. Mrozy wtedy były takie soczyste. napewno - 15st było i kręcił jak głupi.

a normalnie nawet bym na to nie spojrzał, ale "tonący" byłem :)

mechcom - 16 Paź 2009, 22:23

BerciQ napisał/a:
Tak naprawdę czy Centra czy Bosch. Jak ma go szlag trafić to bez względu na firmę.

to tez sama prawda :)

Pawełos666 - 17 Paź 2009, 10:55

tak tylko ze BOSCH to juz czasem nie BOSCH a podroba
BerciQ - 17 Paź 2009, 11:51

Bosch Boschowi nie równy :)

to samo jest z Brembo.

To już nie są te same produkty co były kiedyś. Mam na myśli polski rynek.

Pawełos666 - 17 Paź 2009, 12:22

nareszcie ktoś mający własne doświadczenie (być może też i w sprzedaży tych produktow) mnie poparł, dzieje sie tak dlatego, ze kiedys BOSCH byl tylko od BOSCHA a teraz BOSCH jest dla BOSCHA ale nie od BOSCHA, do czego zawsze mozna w 100% miec pewnosc to tylko świece od BOSCHA z wytlaczanym GERMANY
JoeMix - 17 Paź 2009, 12:24

Kup akusa w sklepie a nie w markecie, zanim wsadzisz do auta naładuj dobrze. Co byś nie kupił i tak za klika lat Ci padnie, bo teraz akumulator jak auto nie musi służyć dłużej nić 3-4 lata. Słowam jak na coś się kończy gwarancja producenta to masz wywalić i kupić sobie nowe,,, (wkurza mnie to ale tak jest coraz częściej)
BerciQ - 17 Paź 2009, 14:34

Pawełos666 napisał/a:
nareszcie ktoś mający własne doświadczenie (być może też i w sprzedaży tych produktow) mnie poparł, dzieje sie tak dlatego, ze kiedys BOSCH byl tylko od BOSCHA a teraz BOSCH jest dla BOSCHA ale nie od BOSCHA, do czego zawsze mozna w 100% miec pewnosc to tylko świece od BOSCHA z wytlaczanym GERMANY

o kim mowa??

JoeMix napisał/a:
Kup akusa w sklepie a nie w markecie, zanim wsadzisz do auta naładuj dobrze. Co byś nie kupił i tak za klika lat Ci padnie, bo teraz akumulator jak auto nie musi służyć dłużej nić 3-4 lata. Słowam jak na coś się kończy gwarancja producenta to masz wywalić i kupić sobie nowe,,, (wkurza mnie to ale tak jest coraz częściej)

ja to mam wrażenie, że producent ma u siebie taką skrzynkę, gdzie ma napisane kto, co i kiedy kupił i jak minie termin gwaranacji, wciska magiczny przycisk i to coś kupione się psuje i wymaga wymiany.

mechcom - 17 Paź 2009, 14:45

Polecam tez Giga Vatta na podezspołach Bosha :-P
JoeMix - 17 Paź 2009, 15:45

Problem jest taki że żeby coś miało napis made in XYZ to nie musi być robione w XYZ,,, wystarczy ze technologia i jakość produkcji będzie identyczna jak w XYZ i można trzepać :(
Marcinowaty - 18 Paź 2009, 12:02

Dobrze by było jakby miał prąd rozruchowy 380 - 400 A