Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK1] Jak zdjąć tapicerke!!

krisar - 22 Paź 2009, 19:08
Temat postu: [MK1] Jak zdjąć tapicerke!!
Jak zdjąć ten cały plastik potrzebuje się pod niego dostać bo elektryka już zdeka nawala a poprzedni właściciel wiele tam namodził... Wiem że przy drzwiach z obu stron po jednej śrubie trzyma tą tapicerke ale co dalej licznik też już zdjęty miałem i obudowe kierownicy. Więc wie ktoś może??

Z góry dzięki za odpowiedź

mechcom - 22 Paź 2009, 19:10

tapicerke :fox: a nie raczej deske rozdzielczą sokro mowisz ze masz juz zdjete
krisar napisał/a:
po jednej śrubie trzyma tą tapicerke ale co dalej licznik też już zdjęty miałem i obudowe kierownicy.

krisar - 22 Paź 2009, 19:26

LICZNIK zdjęty miałem i pytam co dalej
JoeMix - 22 Paź 2009, 20:47

W temacie pytasz jak zdjąc tapicerke,,, a marudzisz o plastiku,,, co kogo obchodzi Twój licznik,,, chcesz konkretnych odpowiedzi to zadawaj konkretne pytania,,, jak nie wiesz o co Ci chodzi to pisz opisowo by inni się zorientowali co masz na myśli.

Jak chcesz zdjąć kokpit to jest przykręcony na 2 śruby po bokach (jak otworzysz drzwi to je zobaczysz), trzecia śruba jest pod środkowa klapką nawiewu (trzeba ją wydłubać i będzie widać) - jak pamiętam to wszystko, reszta to zatrzaski, trzeba szarpnąć do siebie i do góry (czyli pod kontem 45 stopni gdzieś)

DziDzia - 22 Paź 2009, 21:50

JoeMix napisał/a:
Jak chcesz zdjąć kokpit to jest przykręcony na 2 śruby po bokach (jak otworzysz drzwi to je zobaczysz), trzecia śruba jest pod środkowa klapką nawiewu (trzeba ją wydłubać i będzie widać) - jak pamiętam to wszystko, reszta to zatrzaski, trzeba szarpnąć do siebie i do góry (czyli pod kontem 45 stopni gdzieś)

Tylko nie połam sobie tej kratki.. Zanim zdejmiesz całą obudowę to zdejmij to ze środka, bo ten plastyk co jes na około też jest przykręcany..
I tyle w temacie zdejmowania deski...

pozdro :!:

diodalodz - 23 Paź 2009, 00:12

nie wszystko jest jeszcze jedna śruba mocująca dół deski do obudowy nagrzewnicy na krzyżak . jest na samym rancie deski pod popielniczką . Musisz zdemontować jeszcze przełącznik zespolony przy kierownicy i rączki dźwigienek nawiewu oraz dwie śrubki obok nich . Wyjąć i odłączyć wszystkie klawisze oraz odłączyć rury powietrza do bocznych nawiewów . jeśli masz deskę z zamykanym schowkiem trzeba zdjąć jeszcze kierownicę Deskę wyciągasz prawymi drzwiami .