|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK1] Jak zdjąć tapicerke!!
krisar - 22 Paź 2009, 19:08 Temat postu: [MK1] Jak zdjąć tapicerke!! Jak zdjąć ten cały plastik potrzebuje się pod niego dostać bo elektryka już zdeka nawala a poprzedni właściciel wiele tam namodził... Wiem że przy drzwiach z obu stron po jednej śrubie trzyma tą tapicerke ale co dalej licznik też już zdjęty miałem i obudowe kierownicy. Więc wie ktoś może??
Z góry dzięki za odpowiedź
mechcom - 22 Paź 2009, 19:10
tapicerke a nie raczej deske rozdzielczą sokro mowisz ze masz juz zdjete krisar napisał/a: | po jednej śrubie trzyma tą tapicerke ale co dalej licznik też już zdjęty miałem i obudowe kierownicy. |
krisar - 22 Paź 2009, 19:26
LICZNIK zdjęty miałem i pytam co dalej
JoeMix - 22 Paź 2009, 20:47
W temacie pytasz jak zdjąc tapicerke,,, a marudzisz o plastiku,,, co kogo obchodzi Twój licznik,,, chcesz konkretnych odpowiedzi to zadawaj konkretne pytania,,, jak nie wiesz o co Ci chodzi to pisz opisowo by inni się zorientowali co masz na myśli.
Jak chcesz zdjąć kokpit to jest przykręcony na 2 śruby po bokach (jak otworzysz drzwi to je zobaczysz), trzecia śruba jest pod środkowa klapką nawiewu (trzeba ją wydłubać i będzie widać) - jak pamiętam to wszystko, reszta to zatrzaski, trzeba szarpnąć do siebie i do góry (czyli pod kontem 45 stopni gdzieś)
DziDzia - 22 Paź 2009, 21:50
JoeMix napisał/a: | Jak chcesz zdjąć kokpit to jest przykręcony na 2 śruby po bokach (jak otworzysz drzwi to je zobaczysz), trzecia śruba jest pod środkowa klapką nawiewu (trzeba ją wydłubać i będzie widać) - jak pamiętam to wszystko, reszta to zatrzaski, trzeba szarpnąć do siebie i do góry (czyli pod kontem 45 stopni gdzieś) |
Tylko nie połam sobie tej kratki.. Zanim zdejmiesz całą obudowę to zdejmij to ze środka, bo ten plastyk co jes na około też jest przykręcany..
I tyle w temacie zdejmowania deski...
pozdro
diodalodz - 23 Paź 2009, 00:12
nie wszystko jest jeszcze jedna śruba mocująca dół deski do obudowy nagrzewnicy na krzyżak . jest na samym rancie deski pod popielniczką . Musisz zdemontować jeszcze przełącznik zespolony przy kierownicy i rączki dźwigienek nawiewu oraz dwie śrubki obok nich . Wyjąć i odłączyć wszystkie klawisze oraz odłączyć rury powietrza do bocznych nawiewów . jeśli masz deskę z zamykanym schowkiem trzeba zdjąć jeszcze kierownicę Deskę wyciągasz prawymi drzwiami .
|
|