| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Wska幡ik temperatury p造nu.
D3vill - 1 Lis 2009, 12:26 Temat postu: [MK3] Wska幡ik temperatury p造nu. Ot騜 w mojej fie軼ie ostatnimi czasy wska幡ik temperatury p造nu ch這dniczego po w陰czeniu silnika w璠ruje poza skal�, p造n ch這dniczy z ca陰 pewno軼i� jest na swoim miejscu i do tego niedawno zmieniany.
Je瞠li kto� m鏬豚y s逝篡� jakimi� sugestiami gdzie mog這 nast徙i� zepsucie by豚ym wdzi璚zny gdy� w kwestiach elektryki jestem lekko zielony.
Pozdrawiam
JoeMix - 1 Lis 2009, 14:09
Poza skal� rozumiem na MAX poza czerwon� skal�? Spad� przew鏚 z czujnika i dotkn掖 do masy lub gdzie� na drodze do wska幡ika si� zwarcie do masy zrobi這. R闚nie dobrze szlag trafi� czujnik. Musisz zdj望 z niego przew鏚, jak wskaz闚ka opadnie to czujnik jak nie to przew鏚 gdzie� si� przetar�.
Jak patrzysz na silnik to z lewej strony jest pasek, na g鏎ze silnika jest taki gruby w捫, w miejscu gdzie wchodzi w silnik jest pionowa wtyczka i 2 przewody (niebieska jak pami皻am) czujnik na desk� jest pod tym grubym w篹em wkr璚ony tak 瞠 czubkiem jest w stron� jazdy. jest na nim jeden przew鏚.
D3vill - 7 Lis 2009, 11:24
Wymieni貫m czujnik lecz niestety jedyna zmiana jaka nast徙i豉 to taka 瞠 teraz wskaz闚ka w og鏊e si� nie rusza. Pozostaje sprawdzenie przewodu kt鏎y poprzedni w豉軼iciel pi瘯nie zaizolowa�...
Pawe這s666 - 7 Lis 2009, 11:53
a napiecia to juz nie sprawdziles?
puan - 7 Lis 2009, 22:53
ja kiedy� tak mia貫m i pomog豉 mi wymiana tej "wtyczki" co jest na czujniku temperatury
Pawe這s666 - 7 Lis 2009, 23:51
napiecie sprawdz po przekreceniu na zaplon czy na kablu masz wzgledem masy silnika
D3vill - 8 Lis 2009, 13:56
dobra zrobi貫m, czujnik ju� dzia豉 kabel pod izolacj� by� uszkodzony, dzi瘯i wszystkim za pomoc, wymiana czujnika mo磧iwe 瞠 by豉 nie potrzebna ale na pewno nie zaszkodzi豉.
Temat mo積a zamkn望.
|
|