|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] ABS-SCS
Bongo - 7 Lis 2009, 00:14 Temat postu: [MK3] ABS-SCS Witam.Mam problem z ukladem SCS mianowicie kontrolka ukladu swieci tylko jak mam zaciągniety reczny, Jak hamuje do oporu to stawia mi auto bokiem czyli ktorys tył słabo hamuje...paski ok naciagniete i cale...gdzie szukac problemu...od czego zaczac ??
szynszyl - 7 Lis 2009, 08:21
podstawowy przegląd stanu hmulców + stan przewodów elastycznych hamulcowych
JoeMix - 7 Lis 2009, 09:05
A SCS działa na tylne hamulce, chyba nie, co nie znaczy że coś masz z nim nie tak.
Marcinowaty - 7 Lis 2009, 14:29
Paski są tylko z przodu z tego co wiem. Może korektor siły hamowania? Warto rozkręcić hamulce, może któryś cylinderek "puścił"
Bongo - 13 Lis 2009, 21:08
Witam.No juz mniej wiecej rozwiazalem problem ...jakis pseudo mechanik henio zle poskladal tylne hamulce...i jedno oo niehamowalo wogole...ale teraz pytanie odnosnie jaiegos dziwnego urzadzenia na tylnej bedce do regulacji hamucow...jak to sie ustawia ??
JoeMix - 13 Lis 2009, 21:52
Tego się chyba nie ustawia, działa chyba tak że im bardziej buda w górze (mniejszy nacisk na belkę) tym hamulec słabszy
Marcinowaty - 15 Lis 2009, 15:08
JoeMix napisał/a: | Tego się chyba nie ustawia, działa chyba tak że im bardziej buda w górze (mniejszy nacisk na belkę) tym hamulec słabszy |
Nie ustawia jak nie masz SCS. A jak masz to ustawia się takim sprawdzianem:
A tu wymiary sprawdzianu:
|
|