Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Stuki puki dziwne

koblant - 22 Lis 2009, 22:26
Temat postu: [MK4] Stuki puki dziwne
Witam was mam taki problem jak wbijam wsteczny bieg lub do przodu (ale bardziej i czesciej na wstecznym) to z pod maski sa takie dziwne stuki jakby np. wydech o cos lekkiego uderzal a nie uderza takie wibracje. Nie wiem czy to poduszka od silnika bo ta srodkowa to taka jakas luzna jest i silnik dosyc troche sie rusza ale poduszka niby cala jest jak sie na nia patrzy. Bylem na stacji diagnostycznej to nic nie stwierdzil ze niby ok i niewiem co to a to jakby cos luznego czy cos ale najbardziej to jest slychac np jak to testuje i szukam usterki czyli wbijam wsteczny i trzymam go na hamulcu przednim i tak pykam sprzeglem i wtedy jest taki lekkie puste stuki z pod maski. Poradzcie mi co to moze byc jest to 1.3 benzyna mk 4 96 rok
kuba87 - 22 Lis 2009, 22:33

poduszka ktoras
koblant - 22 Lis 2009, 22:34

diagnosta stwierdził ze są dobre poduszki
pavciio - 23 Lis 2009, 00:32

ja też bym obstawiał na poduszkę, tym bardziej że dokładnie trzy dni temu miałem taki problem z fiatem cc mojego brata... przyszedł i powiedział, że coś mu dziwnie stuka przy zmianie biegów i przy ruszaniu, wjechałem na kanał i moim oczom ukazał się piękny widok zdewastowanej poduszki pod skrzynią biegów... w piątek założyłem mu nową poduchę i problem wyparował... :yes:
koblant - 23 Lis 2009, 16:39

ale tam gołym okiem poduszki ok
kuba87 - 23 Lis 2009, 18:03

ze gołym okiem ok to nie znaczy ze nie sa wybite....
uznajesz poduszke za wybita dopiero jak guma całkiem sparcieje i odpadnie czy jak przestana biegi wchodzic??

drjanusz - 23 Lis 2009, 19:04

koblant, Do łapy łyżka montażowa i popodnoś skrzynie i obserwuj poduszki,wg mnie to one są winne jeśli twierdzisz że nic nie uderza w nadwozie :fox:
A dźwięk jest jest ostry(metaliczny) czy raczej taki głuchy?

koblant - 23 Lis 2009, 22:45

ciezko mi stwierdzic jaki to dzwiek taki pol na pol a jak poduszka to ktora ?? srodkowa pod spodem ?
kuba87 - 24 Lis 2009, 20:12

nie wiem ktora nie widziałem twojego auta od spodu moze byc jedna a moga byc wszystkie
łyzka w dłon jak radzi dr.Janusz i posprawdzaj jak siedzi na poduszkach

drjanusz - 25 Lis 2009, 00:37

koblant, No ale z Ciebie nygus-myślisz że jestem jasnowidzem :twisted:
pavciio - 25 Lis 2009, 02:17

drjanusz spoko loko :-) podrzucę Ci moją magiczną kulę bo do Poznania mam blisko to może mu coś wywróżysz... a jak nie to zawsze można zaliczyć jakiś szybki kurs wróżenia z fusów... :)

a tak serio... rusz się chłopie i sprawdź sam dobrze te poduchy, a nie biegasz po diagnostach, którym tak naprawdę też się nie chcę :P