|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Ubytek p³ynu ch³odz±cego
tadeo121-1966 - 9 Sty 2010, 22:07 Temat postu: [MK3] Ubytek p³ynu ch³odz±cego Jestem tu nowy,wiêc witam serdecznie wszystkich klubowiczów! Ostatnio w mojej fie¶cie pojawi³ siê problem.Mianowicie ubywa mi p³yn w zbiorniczku,¿adnego wycieku pod mask±,wszystkie przewody suche ³±cznie z ch³odnic±. Za to w aucie po stronie kierowcy bagienko. Podejrzewam ¿e to wyciek z uk³adu ogrzewania. Chcia³bym poradziæ siê co z tym fantem zrobiæ. Mo¿e jest to jakie¶ powszechne zjawisko wycieku,i jest na to prosta recepta terapeutyczna. Ewentualnie,jak siê do tego zabraæ? Pozdrawiam.
JoeMix - 9 Sty 2010, 22:21
Nie no tego via forum nie naprawisz,,, jedynie co to trzeba wyci±gn±æ nagrzewnice bo zapewne z niej cieknie, albo z wêzy do niej,,, jak siê do niej dobraæ jest ju¿ gdzie¶ na forum,,,
tadeo121-1966 - 9 Sty 2010, 23:19
...tak,oczywi¶cie zdajê sobie sprawê ¿e za pomoc± klawiatury kompa tego nie zrobiê! Jednak¿e liczy³em na jakie¶ wytyczne jak siê do tego zabraæ. Oczywi¶cie poszukam na forum,i znajdê to zagadnienie. Dziêki,pozdrawiam.
bid¿ej - 9 Sty 2010, 23:26
jak dobrze kojarzê to bêdzie trzeba zdj±æ deskê rozdzielcz±, jest z tym trochê zabawy...
s³aba opcja to taka, ¿e na górze pojawi³a siê notka: Cytat: | Przez najbli¿sze dni nie bêdzie dzia³aæ wyszukiwarka na forum. Zwi±zane jest to z pracami nad usuniêciem wystêpuj±cych b³êdów. Przepraszamy za utrudnienia. | wiêc by³oby dobrze jakby to jednak kto¶ opisa³
MARIUSZ.B - 9 Sty 2010, 23:30
Proszek uszczelniaj±cy do ch³odnic, szczelnie zatyka ma³e wycieki ale ogrzewanie mo¿e znikn±æ. Wiêc lepiej wymieniæ nagrzewnicê. Wybór nale¿y do Ciebie. W mk3 wymiana nagrzewnicy wcale nie jest trudna.
[ Dodano: Sob Sty 09, 2010 23:32 ]
bid¿ej napisa³/a: | jak dobrze kojarzê to bêdzie trzeba zdj±æ deskê rozdzielcz±, jest z tym trochê zabawy... |
Po co :yyy:
tadeo121-1966 - 9 Sty 2010, 23:47
A czy wystarczy wcisn±æ siê gdzie¶ pod deskê i to wymontowaæ? Czy dostêp jest bez zrywania "podsufitki" ?!
bid¿ej - 9 Sty 2010, 23:48
MARIUSZ.B napisa³/a: | Po co :yyy: | widaæ ¼le kojarzê
MARIUSZ.B - 9 Sty 2010, 23:57
tadeo121-1966 napisa³/a: | czy wystarczy wcisn±æ siê gdzie¶ pod deskê i to wymontowaæ? Czy dostêp jest bez zrywania "podsufitki" ?! |
Jaka podsufitka czy my rozmawiamy o fie¶cie czy o innym samochodzie bo co¶ nie czajê. Nagrzewnica jest przy nogach na ¶rodku auta.
tadeo121-1966 - 10 Sty 2010, 00:01
Sorry! to tylko taki ¿art,oczywi¶cie chodzi³o o utrudnienia z tym zwi±zane...
MARIUSZ.B - 10 Sty 2010, 00:12
Pod mask± ¶ci±gasz dwa cybanty z wê¿y id±cych do nagrzewnicy. W kabinie otwierasz os³onê nagrzewnicy, jest na 4 zatrzaski (uwaga ³atwo siê ³ami±). Zdejmujesz os³onê i masz ju¿ nagrzewnicê prawie w d³oni.
tadeo121-1966 - 10 Sty 2010, 00:25
O widzisz kolego,Twoja instrukcja jest jasna i przejrzysta! A teraz moje umiejêtno¶ci manualne musz± zadzia³aæ,i oczywi¶cie gipkie cia³o,¿eby siê tam dostaæ. Dziêki za wytyczne!
bid¿ej - 10 Sty 2010, 11:14
u mnie w mk3.5 nie sz³o tak ³atwo, mam konsolkê, a przez ni± rozprowadzenie powietrza na nogi i w zdjêciu obudowy przeszkadza³ kana³ wentylacyjny zahaczaj±cy o pod³ogê
MARIUSZ.B - 10 Sty 2010, 11:33
bid¿ej napisa³/a: | u mnie w mk3.5 nie sz³o tak ³atwo, mam konsolkê, a przez ni± rozprowadzenie powietrza na nogi i w zdjêciu obudowy przeszkadza³ kana³ wentylacyjny zahaczaj±cy o pod³ogê |
Fakt, konsolka utrudnia dostanie siê do nagrzewnicy.
|
|