|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Nie odpala po wymianie regulatora napięcia
mario10014 - 15 Sty 2010, 19:00 Temat postu: [MK3] Nie odpala po wymianie regulatora napięcia witam.mam malutki problem jak na fieste .oto problem miałem problem z alternatorem wymieniłem regulator napiecia i od tej pory fiescia stoi ,przekrecajac kluczyk kontrolki sie paloa od ładowanie i oleju ale nie odpala chodzi sam rozrusznik.po wyjeciu kluczyka kontrolki pala sie słabym swiatłem .wiec jakies zwarcie w instalacji ale sprawdziłem wszystko alternator rozłaczony.i dalej to samo,bez kluczyka mozna zapalic swiatła mijanie drogowe ,sprawdziłem przekazniki sa ok .nadal nie pali .fiesta 1993 rok silnik był 1.3 po wymianie 1.1
Maki - 15 Sty 2010, 19:03
Sprawdź stacyjkę. Może masz w niej zwarcie i styki masz sklejone.
mario10014 - 15 Sty 2010, 19:10
to juz sprawdzone a najlepiej ze nie chce wogule zaskoczyc silnik nawet nie dygnie
[ Dodano: Pią Sty 15, 2010 19:13 ]
a to wszystko zaczeło sie przed mrozami testowałem myjnie mechaniczna i musiałem myc pare aut wiec czemu nie skorzystac i fieste nie umyc mycie było z podwoziem za 2 dni chwyciły mrozy i zaczeło sie wszystko psuc
JoeMix - 15 Sty 2010, 19:18
Ładowanie akumulatora to po pierwsze... no i niestety, miernik w dłoń i trzeba szukać zwarcia,,,
diodalodz - 16 Sty 2010, 01:04
Cytat: | Sprawdź stacyjkę. Może masz w niej zwarcie i styki masz sklejone. |
to akurat możesz sprawdzić w moment rozlączając kostkę stacyjki . Kwestia pokonania 4 śrubek od obudowy kierownicy i rozpięcia 1 wtyczki .
|
|