Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Otwieranie bagażnika guzikiem

skola - 18 Sty 2010, 22:45
Temat postu: [MK4] Otwieranie bagażnika guzikiem
Witam

Czy można jakoś ominąć otwieranie bagażnika przez guzik nad lewarkiem zmiany biegów i rzecz jasna kluczykiem ?? Mam tu na myśli to gdy się jest w samochodzie i na właczonym silniku chce się coś wyjać z bagażnika to trzeba zgasić silnik czy można zrobić dodatkowy włącznik aby nie musieć wyłączać silnika ??

Kod:
Skola, taguj tematy bo następny poleci do kosza,
a Ty dostaniesz warna.
- trzeci

MARIUSZ.B - 18 Sty 2010, 23:03

Podać na guzik napięcie spoza stacyjki, bezpośrednio.
Marcinowaty - 18 Sty 2010, 23:06

Jest to opisane i proste do zrobienia.
bidżej - 18 Sty 2010, 23:10

to jeden z bardziej kretyńskich pomysłów jakie spotkałem w samochodzie... mogli się np. pokusić o jakiś przekaźnik czasowy, który pozwoliłby otworzyć bagażnik mimo włączonego silnika po przytrzymaniu guzika 3s, albo przy "kliknięciu" 2x...

dlatego sam sobie zrobiłem niezależnie od stacyjki - tak jest wygodniej i prościej w montażu :D

MARIUSZ.B - 18 Sty 2010, 23:17

Ford chyba stwierdził. że otwieranie bagażnika przy włączonym silniku może być niebezpieczne :hihihi:
Kiedyś wioząc jedną blondynkę mk3jką spytała do czego mam ten guzik jednocześnie naciskając ale w kosmos od tego nie poleciałem :-)

skola - 20 Sty 2010, 21:45

Są gdzieś opisy na forum bo nawet nie wiem jak to nazwać poprawa fabryki :2xf:
falco - 26 Sty 2010, 14:04

A w mojej mk.4 z `96 jest na odwrót i to raczej od nowości.
Tzn. Przy włączonym zapłonie czy też przy zapalonym silniku, można otworzyć klapę bagażnika, a po wyłączeniu silnika/zapłonu guzik jest nieaktywny.
Mam wersję STUDIO z klimą, wspomaganiem, 2 jaśkami do spania, elektryką szyb i ładnymi beżowymi plastikami.
Dodatkowo zamontowałem sobie alarm z otwieraniem bagażnika z pilota. <8>

JoeMix - 26 Sty 2010, 14:33

Jeżeli jesteś 1st właścicielem to może i tak, jak kopiłeś auto używane to pewnie ktoś sobie przerobił,,,