Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Rosnące obroty silnika - 1.3

jazabek - 19 Sty 2010, 17:18
Temat postu: [MK4] Rosnące obroty silnika - 1.3
Co może być przyczyną rosnących obrotów silnika?
luk-90 - 19 Sty 2010, 17:52

silniczek krokowy tudzież czujnik położenia przepustnicy
Freeman - 19 Sty 2010, 17:56

Co znaczy że rosną? Do jakiego poziomu? czy się zawieszają i stoją czy "pływają".

Poszukaj też tematów o obrotach, pewnie znajdziesz podpowiedzi.

jazabek - 19 Sty 2010, 18:47

To raczej nie silniczek krokowy,kiedy go odłączyłem silnik nie gaśnie a obroty są w granicach 1000.Jeżeli podłaczam silniczek obroty przy dodaniu gazu rosną i nie chcą się zmniejszyć.Gdzie jest ten czujnik od przepustnicy?
luk-90 - 19 Sty 2010, 18:53

mi też sie obroty zaieszały, okazało się że izolacja od cpp(czujnik połozenia przepustnicy sparciały. Czujnik ten znajduje się pod "patelnią"( obudową filtra powietrza), po prawej stronie, idą do niego trzy kabelki, niestety nie posiadam foto

Tu masz ładnie wszystko opisane

JoeMix - 19 Sty 2010, 19:07

jazabek napisał/a:
To raczej nie silniczek krokowy,kiedy go odłączyłem silnik nie gaśnie a obroty są w granicach 1000.Jeżeli podłaczam silniczek obroty przy dodaniu gazu rosną i nie chcą się zmniejszyć.Gdzie jest ten czujnik od przepustnicy?
:głowąwmur: Następny,,, skoro wiesz lepiej to po co pytasz,,, albo silniczek krokowy albo CPP i tematów o tym jest masa,,, (CPP jest przy przepustnicy jak sama nazwa wskazuje)
jazabek - 19 Sty 2010, 21:17

JoeMix napisał/a:
jazabek napisał/a:
:głowąwmur: Następny,,, skoro wiesz lepiej to po co pytasz,,, albo silniczek krokowy albo CPP i tematów o tym jest masa,,, (CPP jest przy przepustnicy jak sama nazwa wskazuje)

A ty co okres masz czy co?

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 21:22 ]
A może lewe powietrze?

Przem1987 - 19 Sty 2010, 22:40

ja doradzam wyczyscic przelywomierz!!! to samo mial moj wuja, wyczyscilem mu i wszystko wrocilo do normy!
JoeMix - 20 Sty 2010, 07:10

jazabek napisał/a:
A ty co okres masz czy co?
Taki okres,, potrwa ze 2 tygodnie,,, zacznijmy od tego ze w profilu masz gaźnik a am nie ma elektroniki,,,
mk3 - 9 Lut 2010, 23:32

u mnie wskakiwał na 3000 obrotów odrazu po zapaleniu silnika

problemem był zle załozony silniczek krokowy ale juz wszysko oki