|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Jaki jest typ skrzyni w 1.8i16v/105KM S?
bartkjs - 20 Sty 2010, 21:25 Temat postu: [MK3] Jaki jest typ skrzyni w 1.8i16v/105KM S? Witam. Mam pytanie jak w temacie. Potrzebuje wewnętrzny przegub i nie bardzo wiem jaki jest typ skrzyni w mojej fieście. Sprzedawca w sklepie powiedział, że jest to IB5, jednak za chwilę poprosił o nr VIN, sprawdził i mówi, że to MTX75 taki jak w xr2i. Z tym, że na forum przeczytałem gdzieś, że xr2i nie miała skrzyni MTX75. Całkiem już zglupiałem, to jaką ja w końcu mam tą skrzynię?
Kod: | Na przyszłość proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
JoeMix - 20 Sty 2010, 21:44
Niestety, ale 100% pewność będziesz miał jak wyciągniesz stary przegub,,, zdejmiesz wymiary i liczbę frezów,,, sorry, wielowypustów,,,
Darekmk3 - 20 Sty 2010, 22:01 Temat postu: Re: Jaki jest typ skrzyni w 1.8i16v/105KM S?
bartkjs napisał/a: | to jaką ja w końcu mam tą skrzynię?
|
napewno nie mtx- ,mtx byl w escorcie i mondeo ale nie we fiescie
pozdro
bartkjs - 21 Sty 2010, 00:03
Cytat: | Niestety, ale 100% pewność będziesz miał jak wyciągniesz stary przegub,,, zdejmiesz wymiary i liczbę frezów,,, sorry, wielowypustów,,, |
Jak go wyjąć? Według książki (niestety nie pamiętam nazwiska autora), żeby wyjąć przegub wewnętrzny (oczywiście już po wymontowaniu półosi) trzeba użyć znacznej siły i przy pomocy młotka i drewnianego pobijaka (mam przecinak ) najzwyczajniej wybić go ze skrzyni, uderzając w obudowę przegubu. Tak też robiłem tylko, że z marnym skutkiem, siedzi jak siedział. Może za słabo go "tłukłem tym młotkiem" , a może zna ktoś jakiś patent na wyjęcie przegubu?
Bober - 21 Sty 2010, 00:10
Przyluz lyzke (Lom) do obudowyi mocno udez i powinen wyskoczyc bo ma tam taki pierscien ktorygo trzyma i nie boj sie mocno udezyc , a wczesniej postaraj sie jakos zlac olej pozdro
JoeMix - 21 Sty 2010, 07:48
Dokładnie musisz wyrwać na chama oleju spuszczać w zasadzie nie musisz tylko coś podstaw bo jak wyjmiesz przegub to zacznie/może wylatywać...
Daras84 - 21 Sty 2010, 09:27
chlopie juz ci pisalem masz skrzynie ib5 nie ma szans abys mial wlozona skryznie mtx-a !! jak chcesz to mam cała poloske z przegubami do twojego auta za 80 zł i po temacie
|
|