|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] fiesta i stukot
pompek23 - 28 Sty 2010, 17:02 Temat postu: [MK3] fiesta i stukot Witam wszystkich serdecznie mam taki problem posiadam fieste 1.1 coś stuka z przodu im szybciej jade tym szybciej stuka. podczas zakrętów stukanie ustaje. to był problem pierwszy, a drugi problem polega na tym że gdy staje na pasach lub na skrzyżowaniu i ruszam z jedynki to auto zaczyna szarpać. Prosze o odpowiedź i pozdrawiam.
jackrzec - 28 Sty 2010, 19:47
poduszki pod skrzynią powiedziały papa
pompek23 - 29 Sty 2010, 11:48
Witam ponownie winą stukania była źle ustawiona zbierzność, poduszki są wymienione, a dlaczego przerywa silnik na 1 i 2 to niemam pojęcia ale podejrzewam że albo coś z paliwem, albo z gażnikiem ponieważ był zakładany gaz w domowym zaciszu i zamiast nakładki na gaźnik (nieznam poprawnej nazwy) ktoś się z gazem wwiercił w gaźnik. Chodzi mi konkretnie o benzyne ponieważ gaz z autka wyleci.
JoeMix - 29 Sty 2010, 17:03
pompek23 napisał/a: | Witam ponownie winą stukania była źle ustawiona zbierzność, | Sorry, ale wykracza to poza moją wiedzę techniczną,,, możesz wytłumaczyć jak zbieżność może stukać?
pablon - 29 Sty 2010, 17:10
JoeMix napisał/a: | pompek23 napisał/a: | Witam ponownie winą stukania była źle ustawiona zbierzność, | Sorry, ale wykracza to poza moją wiedzę techniczną,,, możesz wytłumaczyć jak zbieżność może stukać? |
Samochod jezdzi od kraweżnika do kraweznika
JoeMix - 29 Sty 2010, 17:24
pompek23 napisał/a: | im szybciej jade tym szybciej stuka | Czyli im szybciej tym częściej od krawężnika do krawężnika,,,? Czyli zamiast kasę w zbieżność kłaść wystarczy jeździć po drogach bez krawężnika - taniej
|
|