|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Listwy progowe demontaż
tomasz1 - 30 Sty 2010, 15:43 Temat postu: [MK4] Listwy progowe demontaż Mam problem z demontażem listw progowych zaraz przy uszczelce. Są tam małe kołki zaślepki? Jak się za to zabrać żeby nic nie uszkodzić, połamać.
Z góry dziękuję za pomoc
drjanusz - 30 Sty 2010, 15:53
Mały płaski śrubokręt w dłoń i wyciągasz ten kołek do góry(wydłubać z boku tam jest nawet uskok w listwie przy tym kołku)
tomasz1 - 30 Sty 2010, 16:02
Ok dzięki za szybką pomoc
[ Dodano: Nie Sty 31, 2010 10:12 ]
Kołki wyjąłem ale listwa nadal ciasno siedzi , jakiś patent na wyjęcie jej żeby nic nie połamać?
patthea - 21 Mar 2010, 15:54 Temat postu: Listwy progowe raz jeszcze Witam serdecznie,
Niedawno zakupiłam fiestkę z 2001 roku. Obecnie jestem na etapie montażu centralnego zamka. Niestety utknęłam (nie osobiście ) na poziomie demontażu listew progowych.
Kołeczki wyciągnięte, a listwy ani drgną. Próbowałam (nie osobiście ) podważać od spodu, ale nic to nie daje. Jak je odczepić (?) nie urywając czegoś przy okazji??
Proszę o odpowiedź
Marcin - 21 Mar 2010, 16:02
patthea napisał/a: | Kołeczki wyciągnięte, a listwy ani drgną. Próbowałam (nie osobiście ) podważać od spodu, ale nic to nie daje. |
użyj więcej siły tylko miejsca gdzie są te kołeczki trzymają listwy, jeśli dobrze pamiętam mają ząbki i dlatego ciężko się poddają wyjęciu.
patthea - 21 Mar 2010, 16:08 Temat postu: .... Dziękuję za szybką odpowiedź
|
|