Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Postojowki

Maher - 1 Lut 2010, 12:29
Temat postu: [MK3] Postojowki
Czy ktos robil lub czy ktos posiada zdjecia fiest w ktorych sa swiatla postojowe w pomaranczowych kierunkach z przodu ?

Pozdrawiam.

JoeMix - 1 Lut 2010, 12:32

To nie USA,,, z tego co wiem to mandat jest za takie coś,,,
Maher - 1 Lut 2010, 12:45

To Polska ;) U mnie w miescie nie za bardzo zwracaja na to uwage, juz bardziej na niebieskie albo czerwone postojowki z Tesco...
bidżej - 1 Lut 2010, 12:51

coś takiego robił sobie luki86 i wyglądało przyzwoicie.

http://lh6.ggpht.com/_Map...4%99cie0065.jpg

ale rzeczywiście można za to beknąć.

Miły - 1 Lut 2010, 13:06

maczeta ma takie tylko w białych kierunkach...
bidżej - 1 Lut 2010, 13:10

to u lukiego też jest w białym kierunku :)
Maher - 1 Lut 2010, 13:15

zauwazylem, ale mysle ze lepiej by wygladalo w pomaranczowym :)
JoeMix - 1 Lut 2010, 14:04

Z białego się wytłumaczysz, bo kolor zgodny z litera prawa,,, z pomarańczowego będzie problem,,,
Maher - 1 Lut 2010, 16:58

znajomy w golfie ma takie postojowki wlasnie w kierunkach i ani razu nie mial problemow, na przegladach tez przechodzilo bez problemu.
Maki - 1 Lut 2010, 18:46

Widziałem takie coś w innych samochodach. Brzydko to wygląda. Daj sobie spokój z tym.
bidżej - 1 Lut 2010, 18:48

Maki, Tobie się nie widzi, jemu tak. jak dla mnie to też przyzwoicie wygląda.
Maher - 1 Lut 2010, 19:06

Wszystko zalezy od tego jak wyglada pozostala czesc samochodu.
JoeMix - 1 Lut 2010, 19:08

Cytat:
znajomy w golfie ma takie postojowki wlasnie w kierunkach i ani razu nie mial problemow, na przegladach tez przechodzilo bez problemu
Ja nie mowie czy będą problemy czy nie, mówię że pozycja w Polsce z przodu ma mieć kolor biały,,
Maher - 1 Lut 2010, 19:13

No coz, szkoda ze to nielegalne, ale wystarczy ze fajne ;)
JoeMix - 1 Lut 2010, 20:04

Maher, nie ma przeciwwskazań by takich świateł używać na zlocie czy parkingu,,, to tak jak z neonami pod spodem, można montować i świecić do wole ale nie w ruchu ulicznym,,,
Maher - 1 Lut 2010, 22:02

Tak wiem o tym wiem :) Jak juz bede to robil to postaram sie o wylacznik w kabinie i nie bedzie problemu a na zlocie lub parkingu moze byc.
Nesor - 3 Lut 2010, 00:37

zawsze mozna jakiś przelacznik czy tam mostek ( nie wiem nie znam sie) ze jak sie wlancza postojowki to swieci w migaczach, a jak sie juz wlaczy mijania to przestają sie świecic w kierunkach....
Mario C - 13 Lut 2010, 08:56

Hehe, kolega chce forda na JDM options przerobić, w hondach to jakoś gra ale w fordzie, no może metaliku jeszcze to wygląda ale w bordo to mi nie widzi się. Kumpel zrobił taki zabieg prowadząc kable i przeróbka na dwuwłuknową żarówkę
Maher - 14 Lut 2010, 13:48

Mario C napisał/a:
Hehe, kolega chce forda na JDM options przerobić, w hondach to jakoś gra ale w fordzie, no może metaliku jeszcze to wygląda ale w bordo to mi nie widzi się. Kumpel zrobił taki zabieg prowadząc kable i przeróbka na dwuwłuknową żarówkę

Kolego, akurat nie myslalem o tym stylu, ale po prostu mi sie to podoba ;) A odnosnie gustów sie nie rozmawia ;)

A masz moze zdjecie efektu przerobki kolegi?

Piter - 20 Lut 2010, 13:11

Że też się wam chce na takie pierdoły czas marnować. I tak nikt po za właścicielem tego nie zauważy.
kamil wolski - 21 Lut 2010, 21:50

Mam, podoba mi się, policja się nie czepia tak jak i do wszelkich Voyagerów i innych amerykańców.
Lenin - 25 Lut 2010, 00:18

sorry ale jaki jest sens wsadzac postojowki w kierunkowskazy skoro tych swiatel sie praktycznie nie uzywa?? no chyba ze ktos sie lansuje na miescie stoi na parkingu i pali postojowki.. buractwo jak dla mnie i tyle, chyba ze podacie jakies praktyczne zastosowanie?
kamil wolski - 25 Lut 2010, 11:16

Cytat:
sorry ale jaki jest sens wsadzac postojowki w kierunkowskazy skoro tych swiatel sie praktycznie nie uzywa?? no chyba ze ktos sie lansuje na miescie stoi na parkingu i pali postojowki.. buractwo jak dla mnie i tyle, chyba ze podacie jakies praktyczne zastosowanie?

Te "burak" (bo tak określiłeś również i mnie w tym momencie), warto by było dowiedzieć się jak działają światła w aucie zanim wydasz opinię. Dodam tylko że nie zapalisz świateł mijania bez postojówek.

Pele - 25 Lut 2010, 22:11

Kamilu, właśnie się chciałem Ciebie o te postojówki pytać :-) Wsadziłeś dodatkową żarówkę do kierunku czy kombinowałeś z przekaźnikiem ??
kamil wolski - 25 Lut 2010, 23:51

Z tego co wiem jest dodatkowa żarówka ;)
Pele - 26 Lut 2010, 17:41

Aha ok dzięki :-)
Lenin - 28 Lut 2010, 01:58

kamil wolski napisał/a:

Te "burak" (bo tak określiłeś również i mnie w tym momencie), warto by było dowiedzieć się jak działają światła w aucie zanim wydasz opinię. Dodam tylko że nie zapalisz świateł mijania bez postojówek.

no i sorry z tego co widze to zadne praktyczne rozwiazanie z tego nie wyniklo ni to bardziej oswietla ni co, tylko dezorientuje kierowce bo wyglada jakby ci sie caly czas kierunkowskaz palil
to rozwiazanie przypomina mi listwy led ktore wszechobecnie ludzie montuja i wyglada to przekomicznie, bo co innego w aucie w ktorym zostalo to dopasowane stylistycznie (np audi) a co innego w 20 letnim samochodzie... jestem zdecydowanie przeciwnikiem wszelkich udziwnien stad moja subiektywna opinia ;) sorry jesli poczules sie urazony ;) ale lubie auta seryjne z ewentualnymi lekkimi zmianami ;)

Maher - 28 Lut 2010, 10:20

dla mnie Twoje porownanie list led z Tesco do postojowek w kierunkach jest przekomiczne ;)

kazdy ma inny gust i na ten temat nie powinno sie dyskutowac ;)