|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Gaśnie na wstecznym
romekcr - 5 Lut 2010, 15:26 Temat postu: [MK4] Gaśnie na wstecznym Witam serdecznie, cieszę się, że odnalazłem Waszą stronę z tak dużą ilością ciekawych informacji.
Posiadam Forda Fiestę, rok prod. 1996, bezstopniowa skrzynia automatyczna cvt, silnik 1,25 Zetek - SE, 16V.
Po zakupie (marzec 2009 r) wymieniłem olej Valvoline Max Life ATF oraz filtr.
Mój problem: Samochód przy zimnym silniku po wrzuceniu biegu wstecznego gaśnie, do przodu rusza płynnie bez problemu, trzeba odczekać parę minut aż silnik się zagrzeje i wówczas wsteczny działa i rusza bez problemu. W czasie jazdy wszystko (na mój gust) jest w porządku.
Bardzo gorąco proszę o jakąś poradę, podpowiedź.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Kod: | Na przyszłość proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
JoeMix - 5 Lut 2010, 18:33
Trzeba podnieść bieg jałowy silnika na zimnym silniku tak by nie gasła pod obciążeniem
[ Dodano: Pią Lut 05, 2010 18:37 ]
Właśnie patrze że tam masz 1,25i więc to powinna podnieść elektronika,,, jak do przodu bieg jałowy jest podnoszony i nie gaśnie a do tyłu gaśnie to coś jest nie tak z włącznikiem przy wybieraku zapewne i nie rozpoznaje pozycji R,,,
romekcr - 5 Lut 2010, 19:36 Temat postu: Gaśnie na wstecznym... Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź. Przekażę te wskazówki mechanikowi. Powiadomię o rezultatach. Pozdrawiam.
kamil wolski - 6 Lut 2010, 11:27
Poszukaj bo jakiś m-c temu był podobny temat na forum. Nie jestem pewien czy padła tam do końca trafna diagnoza, ale może autor na PW udzieli Ci jakiejś rady konkretnej.
romekcr - 6 Lut 2010, 16:08 Temat postu: Gaśnie na wstecznym... Serdecznie dziękuję, poszukam na wcześniejszycg forach.
Pozdrawiam.
|
|