Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] jaki gaznik?

grzes7411 - 20 Lut 2010, 23:10
Temat postu: [MK3] jaki gaznik?
witam posiadam fieste 1.1(gaznik weber Tldm na recznym ssaniu) rok 1990.mam taki problem odnosze sie z zamiarem zmiany gaznika na gaznikz ssaniem automatycznym jak to zrobic czy trzeba bedzie zmieniac cos w elektryce?czy ktos juz robil taka przerobke?od jakieg auta mozna wrzucic taki gaznik?a moze ktos z kolegow ma do sprzedania gaznik orginalny na ssaniu recznym?Prosze o rady i pozdrawiam!!!
JoeMix - 20 Lut 2010, 23:59

Co ma dać ta przekładka ssania,,,? W zależności od tego jaki gajnik dorwiesz czy ze ssanie elektrycznym czy wodnym trzeba przerabiać elektrykę lub układ chłodzenia - ssanie ręczne najlepciejsze :yes:
grzes7411 - 21 Lut 2010, 10:44
Temat postu: odp
no tak ale moj gaznik jest w oplakanym stanie mam cos z przepustnica bylem u mechanika a on ze lepiej juz wyrwac gaznik inny nizeli bawic sie w regulacje a po drugie to nie mam narzedzi do regulacjia mechanik to za bardzo chyba nie wiedzial jak to zrobic:(wiec pytanie jest takie!!!jaki gaznik bedzie pasowal do mojej fieni?
JoeMix - 21 Lut 2010, 11:15

Ja kupisz gaźnik to trzeb będzie go wyregulować tak samo jak ten co masz teraz i mechanik tak samo rozłoży ręce bo zwyczajnie się na tym nie znam, musisz jechać do gaźnikowca dobrego a o takiego teraz trudno,,,

Co Ci się dzieje z autem?