Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK4] Kable prądowe - poprowadzenie

drosk - 25 Lut 2010, 23:54
Temat postu: [MK4] Kable prądowe - poprowadzenie
Witam, przewaliłem troche forum i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem, mianowicie wie ktoś jak poprowadzić kable prądowe od wzmaka do akumulatora? czy jest jakaś dziura za silnikiem przez którą dało by sie te kable pociągnąć czy raczej musze wiercić? autko to mk4 98 rok.
A drugie pytanie to jak zdjąć te plastikowe progi boczne bo pod nimi chciałbym zamaskować kable ale nie mam pojęcie jak je ruszyć a nie chciał bym połamać, tam są takie plastikowe zaślepki ale nie da rady nawet ich wyjąć //?

shyfx - 26 Lut 2010, 09:22

Kabel możesz poprowadzić przy lince od otwierania maski,wychodzi ona nad pedałami, tam jest chyba gumowa uszczelka wiec wystarczy w niej zrobić dziurkę :)
A co do progów to nie są zaślepki a kołeczki, musisz je delikatnie podważyć i wyjdą, przy krawędzi jest taka malutka szparka, wsadzisz coś cieniutkiego podważysz i wyjdzie :-)

dark86ford - 26 Lut 2010, 13:50

zgadzam sie z kolega co do sposobu przejscia przewodu do komory silnika ALE... taka dobra rada jak bedziesz robil otwor to 1. ostroznie zeby nie uszkodzic innych przewodow tamtedy idacych, 2. uszczelnij go najlepiej silikonem RTV (jest czarny wiec nie bedzie go widac :hihihi: )
odnosnie progow to wystarczy je nieco odgiac i przewod wejdzie (sprawdzone w MK4 i MK5) najwazniejsze zeby zrobic to dosc delikatnie to nic nie popeka :rotfl:

drosk - 27 Lut 2010, 09:56

dzieki wielkie za pomoc, kable pociągnałem juz tylko nie ciałem tej uszczelki a wyjalem ją caał bo inaczej by sie 2 kable nie zmieściły no i właśnie co do tych progów to nie da rady ich na tyle odgiać zeby sie dwa kable schowały a kable mają 16 mm2 no ale jeszcze bede sie starał pokombinować coś z nimi, jeszcze raz dzieki za pomoc
Marcin - 27 Lut 2010, 10:14

drosk napisał/a:
a kable mają 16 mm2

yyyy... elektrownie montujesz w bagażniku :yyy:

drosk - 27 Lut 2010, 10:39

to jest podobno minimalny przekrój pod moj sprzet a szkoda mi go zniszczyc dlatego nawet jezeli sa za duze to wole zeby takie były ; p
Marcin - 27 Lut 2010, 10:50

podobno najczęstszy jest przerost formy nad treścią... no ale każdy robi jak uważa.
dark86ford - 28 Lut 2010, 09:59

Cytat:
drosk napisał/a:
a kable mają 16 mm2

yyyy... elektrownie montujesz w bagażniku :yyy:

yyy to co ja mam powiedziec :twisted: mam 20mm2 swoja droga to im grubszy tym lepszy (bylo o tym juz ogroooomnie duzo na forum)

Marcin napisał/a:
podobno najczęstszy jest przerost formy nad treścią...

ja wole miec audio sprawne niz co 2tyg wymieniac przewody zasilajace wzmaka i kondensator (bo tam ilosc A jest ogromna)

arecki - 28 Lut 2010, 11:21

dark86ford napisał/a:
mam 20mm2 swoja droga to im grubszy tym lepszy

to kable siłowe wsadź :hahaha: powinny dać rade

dark86ford napisał/a:
ja wole miec audio sprawne niz co 2tyg wymieniac przewody zasilajace wzmaka i kondensator (bo tam ilosc A jest ogromna)

kup raz a porządne :|

dark86ford - 28 Lut 2010, 11:25

arecki, eeee silowe?? a co ja sie bede szczypal hehe wrzuce odrazu spawalnicze :hahaha:
arecki - 28 Lut 2010, 11:27

jeszcze lepsze :hahaha: :rotfl:
SLIDER410 - 24 Mar 2010, 23:32

spawalnicze hehe bedza najlepsze :P ja cykam u siebie 10 i jutro zobaczymy efekt :F :ups: