|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Silniki diesla - [MK3] Układ paliwowy 1.8D 

Ardek - 3 Mar 2010,  19:45 Temat postu: [MK3] Układ paliwowy 1.8D Witam. Czy układ paliwowy moze sie zapowietrzac poprzez wężyki nadmiary paliwa? Dziś wymieniałem świece żarowe i gdy poruszyłem wężykiem usłyszałem syczenie.
												 Fordon - 3 Mar 2010,  20:01
  Tak, a sa to dokladnie przewody przelewowe.
												 Ardek - 3 Mar 2010,  20:02
  to przez to moge miec proglemy z odpalaniem?
												 Fordon - 3 Mar 2010,  20:05
  Tez lecz nie tylko... uklad paliwowy moze lapac w dowolnym miejscu powietrze... nawet na nowym filtre paliwa jesli masz uklad Boscha, czy tez Lucas-a
												 gruby - 6 Mar 2010,  10:38
  witam.ja tez mam problem jak zapalam moja fieste 1.8 d to zapali za trzecim razem iczasami zgasnie tak jakby nie dostawała paliwa albo lapala powietrze.filtr paliwa zmienilem pol roku temu i było dobrze.nie na mrozie tylko normalnie przy plusoweju temperaturze??raz mi w zimie paliwo zamarzło i od tego momentu trzeba było długo krecic
												 kamil wolski - 6 Mar 2010,  11:33
  W tym momencie trzeba było wymienić filtr paliwa, zmienić najlepiej stację, a do baku dolewać SKYD lub STP.
												 Fado - 7 Mar 2010,  10:23
  Kamil a jak ktoś tych specyfików nie używa regularnie? Słyszałem, że ojciec znajomego dolał STP po jakimś tam czasie i mu auto zamuliło, chyba jakiś syf poszedł do filtra i trza było wymienić bo "szlom" wypłynął. Boję się że też mam dużo syfu w baku i będzie podobnie. Próbować czy nie?   
												 JoeMix - 7 Mar 2010,  10:41

| Fado napisał/a: | 	 		  | dużo syfu w baku i będzie podobnie | 	  Prędzej czy później Ci to zaciągnie do silnika i będzie problem, dobrze jak zapcha się tylko filtr,,,
												 kamil wolski - 7 Mar 2010,  10:55
  Jak się boisz to dodatkowo na wąż paliwowy, przed normalny filtr, załóż filterek wstępny za 5zł.
												 gruby - 8 Mar 2010,  18:26 Temat postu: fiesta gdzie mozna załozyc zawór paliwa w fiescie 1.8 d zeby sie paliwo nie cofało?? 

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 18:27 ]

jak czasami ruszam to mi zgasnie i chcac zapalic zacznie lapac i przestaje i tak ze 3 razy dopoki mu dodam gazu to dobiero odpali??co moze byc p0rzyczyna
												 kamil wolski - 8 Mar 2010,  20:58

| Cytat: | 	 		  | gdzie mozna załozyc zawór paliwa w fiescie 1.8 d zeby sie paliwo nie cofało?? | 	  

wszedzie na wężach paliwowych a najlepiej miedzy pompa a filtrem
												 Fordon - 8 Mar 2010,  21:21
  Miedzy filtrem a zbiornikiem... bo miedzy pompa a filtrem sam dobrze wiesz co sie dzieje.
												 Miły - 19 Mar 2010,  12:28
  co się dzieje? bo chciałem założyć zaraz za filtrem...
												 kamil wolski - 19 Mar 2010,  14:51
  ucieka paliwo do baku, ale jak masz pompkę na przewodzie, to sobie poradzić w minutę by odpowietrzyć układ, a za filtrem bedie mniej syfu i dluzej pociagnie zaworek.
												 Miły - 19 Mar 2010,  15:17
  Pompki nie mam, a paliwo nie ucieka od filtra do baku bo mam taki pośredni filterek. Czyli założe za filtrem
												 kamil wolski - 19 Mar 2010,  15:34
  Czyli w tym posrednim juz musi byc zaworek
												 Miły - 19 Mar 2010,  17:54
  Jutro zrobię foto jak to wygląda
												 junior07ddz - 21 Mar 2010,  15:08
  ej a tak z ciekawości zaworek zwrotny ma jakąś swoją żywotność ? trzeba go wymieniać na nowy raz na jakiś czas czy jest to raczej element nie eksploatujący się ?
												 kamil wolski - 21 Mar 2010,  15:17
  jak się zabrudzi to może się popsuć, ot co.
												 szczupak - 2 Kwi 2010,  18:22
  sory że się podpinam do tematu ale nie chciałem zakładać nowego, chodzi mi oto co to jest za czarna kostka pomiędzy filtrem paliwa a podgrzewaczem paliwa?

| 

|