Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Wymiana amortyzatora - przód

bartekwojtk - 17 Mar 2010, 10:43
Temat postu: [MK3] Wymiana amortyzatora - przód
Panowie czy wyciągając amortyzator z przodu muszę użyć ściągacza do sprężyn, dokładnie wymieniam poduszkę górną amortyzatora i teraz nie wiem czy sprężyna jest blokowana na amortyzatorze czy nie.
JoeMix - 17 Mar 2010, 10:54

Kolumnę można wyjąc w całości,,, więc jeśli poduszka jest na kolumnie to nie trzeba rozpinać, jak jest w kolumnie to trzeba,,,
Miły - 17 Mar 2010, 10:59

z przodu musisz mieć ściągacz... z tyłu nie...
Darekmk3 - 17 Mar 2010, 11:05

Miły napisał/a:
z przodu musisz mieć ściągacz... z tyłu nie...

Miły ale zalozyciel tematu pisze ze bedzie wymieniac poduszke amorka wiec tą gum,e co w kielichu jest, a tylko do tego to nie trzeba, wychodzi cala kolumna,jakbys chcial wymienic łozyskowanie macpersona to juz musisz czyms spiąć sprezyne jesli nie posiadasz sciagaczy do sprezyn :)

pozdro :)

Miły - 17 Mar 2010, 11:32

sorry... nie przeczytałem całego postu ;]
sojer2b - 11 Kwi 2010, 22:14

ej ja wymieniam teraz amortyzatory przednie i mi nie chce na dole wskoczyc do konca bo zapomnialem rozchylic po wyjeciu starego nie wiecie co teraz z tym zrobic??
a i jeszcze mi sie gwint na srubie zerwal troszku bo wallem pare razy mlotkiwm co zrobic?? :ups:

JoeMix - 11 Kwi 2010, 22:46

To wyjmij nowy co włożyłeś i rozchyl,,, śrubę, zanim zamontujesz przekręć nakrętką w te i z powrotem, jak się da to zakładaj i NOWA nakrętka.