|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] centralny i elektryczne szyby- nie działają poprawnie
kaps82 - 18 Mar 2010, 23:37 Temat postu: [MK3] centralny i elektryczne szyby- nie działają poprawnie witam
kupiłem w niedziele xr2i z orginalnym centralnym i coś sie z nim dzieje a mianowicie otwieram kluczykiem a on odrazu sie zamyka, a jak sie otworzy dzwi to wciąż otwiera i zamyka dopiero jak szybko sie wejdzie do środka i otworzy się dżwi od prawej strony to sie uspokaja i dżwi są otwarte. szukałem na forum ale nic niestety nie znalazłem w związku z tym problemem. rozbierałem wszystko i same zamki i siłowniki wyglądają oki i działają jak należy. wydaje mi sie ze jest brak komunikacji miedzy zamkami,a czytałem ze we fieście nie ma jako takiej centralki(chyba ze ktoś źle napisał) może ktoś z was miał podobny problem? bede wdzięczny za pomoc
następny problem dotyczy elektrycznych szyb prawa nie działa zupełnie, a lewa jak jej sie zachce sprawdzałem przełączniki(w kieszonkach bocznych) i są oki połączenia między dżwiami a budą też
bede wdzięczny za wszelką pomoc
MARIUSZ.B - 19 Mar 2010, 01:09
Sprawdź połączenia kabli drzwi-karoseria tzw. słoniki. Może coś tam zaśniedziało.
jackrzec - 19 Mar 2010, 08:04
Musisz posmarować cięgno (linkę) od klamki i najlepiej zamek też. A potem faktycznie sprawdź wtyczki między drzwiami a budą.
ramses123 - 20 Mar 2010, 17:56
na pewno nawalił ten wielki prostokątny przekaźnik który jest schowany gdzieś w dolnym słupku przy stronie kierowcy. to magiczne urządzenie obsługuje centralny zamek i szyby. pamiętam że jak dowiadywałem się o koszt nowego to w ASO 800 zł a używka na giełdzie ok 150 zł, i jestem w 100 % przekonany że to to nawaliło.
|
|