Forum FiestaKlubPolska -

Silniki diesla - [MK3] Dojście do baku paliwa

Miły - 19 Mar 2010, 12:52
Temat postu: [MK3] Dojście do baku paliwa
Po ściągnięciu siedziska tylnej kanapy, jest takie czarne coś z 2 przewodami... domyślam się, że to pływak wskaźnika poziomu paliwa... pytanie - czy idzie przez to jakoś dostać się do baku? żeby syf wyczyścić? jeśli tak to w jaki sposób to ściągnąć/wyciągnąć?
elmek13 - 19 Mar 2010, 12:54

http://www.fiestaklubpols...427635d5#470879
Miły - 19 Mar 2010, 13:04

to jest mowa o benzynie... a ja o dieslu mówie... czytałem tamto... ale może w dieslu jest inczaczej dlatego pytam...
trzeci - 19 Mar 2010, 13:10

Usytuowanie pompy możesz mieć inne w dieslu, ale baki masz takie same i dojście do nich również.
megabajt - 31 Mar 2010, 03:41

Trzeci! W dieslu nie ma pompy w zbiorniku! Lepiej ściągnij bak od spodu bo spotka Cię kara za grzebanie od góry;/
kamil wolski - 31 Mar 2010, 19:18

Megabajt, jaka kara? Jeszcze powiedz że mu wybuchnie ;)
Fordon - 6 Kwi 2010, 16:25

1.8D nie posiada w zbiorniku pompy a dostanie sie do zbiornika jest mozliwe tylko od spodu tak samo jak w przypadku bezyniaka.
odyniec - 6 Kwi 2010, 20:48

Od góry również jest możliwe ale wymaga krojenia "podłogi" a dokładnie siedziska.
Nie wiem co lepsze, czy szlifierką jechać tę "podłogę" czy od spodu śruby...?

SebeG - 6 Kwi 2010, 21:53

Siedzisko się przecież zdejmuje. I po zdjęciu mamy taki dekielek okrągły. Chyba można go jakoś wytentegować? :hihihi:
odyniec - 7 Kwi 2010, 19:16

Owszem, jak rozetniesz wokół blachę.
SebeG - 7 Kwi 2010, 20:51

No ja nie wiem czy ciąć, bo nie miałem potrzeby tam grzebania (musiałem tylko dokręcić przewód bo mi wskaźnik wariował), ale skoro cza ciąć, żeby np. wyjąć pływak, to głupio. Nie mogli tego inaczej zrobić? :|
odyniec - 8 Kwi 2010, 20:28

mozesz od spodu się dostać bez cięcia, ale śruby tam pewno tak zapieczone i wyjechane przez czas jaki tam żyły, że i tam szlifierka będzie potrzebna...
kazio-n - 8 Kwi 2010, 20:29

Tak jak np. w Renault 19. Dojście bardzo dobre, odkręcasz dekielek i łatwy dostęp do wskaźnika oraz pompy paliwa.
megabajt - 11 Kwi 2010, 18:23

kamil wolski napisał/a:
Megabajt, jaka kara? Jeszcze powiedz że mu wybuchnie ;)

Kara żle założonego dekielka baku oraz kara gówniano albo w ogóle, zaciśniętych opasek

[ Dodano: Nie Kwi 11, 2010 18:30 ]
Ciać fure mądrze;]Weż odrazu zbiornik do bagażnika wrzuć;]Dojście do baku jest super;] od spodu, a że masz model kolekcjonerski <10lat i pewnie nigdy nikt w nim nie malował podwozia to musisz odciąć śruby;]wstawić nowe i zrobione.Skoro Ci szaleje wskaźnik może być mnóstwo przyczyn i same rozebranie, przeczyszczenie styku pływaka może się na nie wiele zdać.Poszukaj postu KrystianA wiem że on uparcie walczył ze wskaźnikiem:D a wracałem od niego i tak z uszkodzonym haha;]