|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Problem po przekładce silnika
glucha9 - 3 Kwi 2010, 12:12 Temat postu: [MK3] Problem po przekładce silnika Witam przeszukałem wszystkie fora jakie miały choćby podobny temat i nic. wiec pisze na waszym forum bo napenwo macie doświadczenie w tych sprawach.
Zrobiłem ostatnio przekładke z silnika 1,1i na silnik 1,6 cvh efi, wszystko ładnie i pieknie odpaliłem silnik chodił dobrze dopuki sie nie rozgrzał, po dogrzaniu zaczynaja spadać obroty i pszestaje palić na 4 gary i dosyć czesto przerywa tak jakby miał za chwile zgasnąc po chwili odroty idą w gure tak do 1000-1100 i za pare sekund znowu to samo.
dodam ze ten silnik jest bez instalacji gazowej, niema sondy i żadniego silniczka krokowego
z gury dziekuje za pomoc.
kenczorf - 13 Kwi 2010, 09:53
przeciez efi to elektroniczny wtrysk paliwa...to jak moze niemiec sondy i krokowca? Moze komputera tez niema?:P No chyba ze specjalnie tego nie zalozyles...i wtedy brak krokowca powinien powodowac falowanie na jalowym
JoeMix - 13 Kwi 2010, 10:07
glucha9, foto daj foto i nie będziemy zgadywać,,,
PawelKRA - 13 Kwi 2010, 10:13
Lambdy nie musi byc akurat. Od tego jest potencjometr CO2. Krokowiec akurat by sie przydal
stahoojedyn - 13 Kwi 2010, 17:32
PawelKRA napisał/a: | Od tego jest potencjometr CO2 |
o ci kurde psikus nawet nie wiem ze cos taakiego mam w samocdzie moze ktos dokladniej okreslic gdzie sie to znajduje ?
PawelKRA - 14 Kwi 2010, 08:39
Powinno to sie znajdowac kolo MAPa na tej blaszce pod podszybiem
|
|