|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] drgająco - wibrujący wentylator
kubas - 6 Kwi 2010, 10:00 Temat postu: [MK4] drgająco - wibrujący wentylator koledzy....koleżanki - proszę o pomoc
coś się albo oberwało albo poluźniło albo cholera wie co jeszcze, i po włączeniu się wentylatora (klima, chłodzenie silnika) autko wpada w odczuwalne wibracje - po otwarciu maski znalazłem przyczynę - "skaczący" wentylator - zauważyłem organoleptycznie, że luz chyba pochodzi od jego góry, tzn jak go chwycę to mogę nim sobie poruszać więc stawiam na jakieś mocowanie - ale nie potrafię dokładnie umiejscowić problemu - może ktoś rzuci pomysłem ?
JoeMix - 6 Kwi 2010, 10:09
Wentylator chłodnicy?
kubas - 6 Kwi 2010, 12:33
eeee....tak
a jest jeszcze jakiś ? bo ja mam tylko jeden
Miły - 6 Kwi 2010, 12:36
no to prawdopodobnie łożysko już się wyrobiło (zastało i jak załączyłeś to się posypało)
JoeMix - 6 Kwi 2010, 12:45
Cytat: | a jest jeszcze jakiś ? bo ja mam tylko jeden | Ja mam dwa,,, ale mogło chodzić np. o dmuchawę w kabinie,,, ale skoro chodzi o wiatrak to sprawdź co tam się rusza czy śmigło na wirniku, czy z wirnikiem, czy silnik w mocowaniu, czy całe mocowanie do chłodnicy czy gdzie tam jest przyczepiony,,, bo "luz od góry" nie jest dobrym określeniem,,, może się zwyczajnie odkręcił,,,
kubas - 6 Kwi 2010, 12:49
znaczy już precyzuję - całość się rusza czyli wiatrak razem z tą obudową w której siedzi....też pomyślałem o tym że się coś odkręciło, ale nie mogę zlokalizować gdzie ewentualnie....nie wiem czy np od góry na pasie przednim on jest jakoś mocowany ?
|
|