|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Ogniska rdzy
GRZESIEK877 - 10 Kwi 2010, 20:34 Temat postu: [MK4] Ogniska rdzy witam zauwazylem w mojej feli dwa ogniska rdzy na tylnym nadkolu wielkosci 2/2 cm z jednej i z drugiej strony moje pytanie polega na tym jaki moglby byc koszt zrobienia tego u lakiernika i czy jesli juz zrobie to sam to czy nie bedzie roznicy w kolorze ?? mysle bardziej nad tym zeby zrobil to lakiernik ale nie chce miec wszystkich kolorow teczy albo samego podkladu tak jak widze czesto starszego typu fiestach i innych samochodach to jest pierwsza sprawa a druga to wiecie moze jak usunac drobne ryski przy klamkach bardzo mnie one denerwuja z gory dziekuje za opodiwedz i pozdrawiam
kamil wolski - 11 Kwi 2010, 00:21
- koszt zależnie od lakiernika i czy będzie rzeźbił czy wymieniał całe reperaturki (jak widać, to nie wiadomo jak głęboko ta rdza siedzi), by poznać cenę, podjedź do zakładów w twoim mieście, bo ceny Iława, a Bydgoszcz, Gdańsk czy Warszawa mogą się znacząco różnić.
- jeśli zrobisz to sam to zależy od ciebie czy będzie dobrze czy nie, czy będzie jeden kolor czy osiem. lakier dobiorą ci specjaliści jeśli będziesz kupował w sklepie z lakierami, jeśli zrobisz to dobrze, będzie ok, zrobisz źle, będzie źle.
- jeśli chcesz by zrobił to lakiernik i nie chcesz mieć samego podkładu i chcesz mieć to dobrze to jedź do dobrego lakiernika i mu powiedź, że chcesz wymienić element/usunąć rdzę wraz z lakierowaniem późniejszym
- małe ryski można usunąć polerką, albo lakierowaniem
kamil8787 - 11 Kwi 2010, 10:35
Najlepiej jak bys dal jakies foty tych ognisk bo tak to ciezko cokolwiek powiedziec
tajmus - 14 Kwi 2010, 09:48
Dokładnie. Daj zdjecia bo wrozyc z fusow to wiesz
darkmen21 - 12 Maj 2010, 08:55
ja ryski olałem, a nadkola tez miałem drobne -tak mi się zdawało -ogniska rdzy, lakiernik radził wyciecie "gangreny" i wstawienie reperaturek, robiłem to rok temu i nic-jak nówka, lakier idealnie dobrany. płaciłem 1100zł-malowanie, wstawienie reperatur i polerowanie,na drobnym warsztacie w moim miecie na zadupiu
Zdjęcia nic nie pokarzą, musisz poprostu sam sprawdzic ogniska rdzy-srubokret i zobacz czy blacha miekka, tyle, ja miałem tylko pecherze pod lakierem,a przerdzewiałe było na wylot, niestety
|
|