Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Amortyzator nie chce wejść do końca

sojer2b - 11 Kwi 2010, 22:24
Temat postu: [MK3] Amortyzator nie chce wejść do końca
amortyzator nie chce wejsc do konca juz prawie wymienilem oba brakuje mi tylko tego zey wskoczyly jakie 2 cm w dol bo mi sruba nie wejdzie zeby je zablokowac
a zapomnialem po wyciagnieciu starych odchylic to jakims lomem zeby puzniej weszlo
co zrobic teraz

luki - 11 Kwi 2010, 22:41

podeprzyj windą tak aby złapało od tyłu oś mniej więcej pod mocowaniem amora. Podnoś do góry, musi wskoczyć nie ma siły....
JoeMix - 11 Kwi 2010, 22:42

Stalowego klina wbij i wejdzie,,,
PawelKRA - 12 Kwi 2010, 09:20

Rozumiem ze chcesz zamontowac na piasty?. Dobry lom i w dol wahacze. A nie lepiej wykrecic cala piaste?
sojer2b - 12 Kwi 2010, 17:55

sprubuje przcinakiem i lomem ale jak nie pomoze to chyba lepiej i szybciej piaste wykrecic
dzieki nx jak cos to zaraz bede pisal

[ Dodano: Pon Kwi 12, 2010 17:56 ]
a jeszcze klepalem od gory i mi sie gwint troszku zje....bal nie wiecie cos zrobic bo w domu mam tylku do robienie na ten szerszy gwint gwintowniki

JoeMix - 12 Kwi 2010, 18:32

sojer2b, obetnij co sklepałeś, a następnym razem nakręć 2 nakrętki, skontruj i wtedy klep jak musisz po gwincie znaczy po nakretkach,,,
sojer2b - 12 Kwi 2010, 22:18

brakowalo mi tam jakiegos 1 cm wziolem przykrecilem to oslonke na wezyk od plynu chamulcowego zakrecilem kola wyjechalem z garazu wziolem kolege na jedynce podjezdzalem z niezbyt wielka predkoscia i dochamowywalem na ostro tak4 razy i wszystko skoczylo puzniej kolo odkrecilem wkrecilem to srube trzymajaca amorrra kolo przykrecilem i gites majonez pozdro i dzieki
luk-90 - 12 Kwi 2010, 23:24

ja jak wkładałem amor z zwrotnice to włozyłem amor i lekko nakręciłem górną nakrętkę, aby się trzymał, potem ulokowałem dół amora w otworze zwrotnicy, wyrównałem na tip top. Nastepnie podstawiłem deski pod wahacz i lekko opuściłem samochód, aby amor docisnoł się do zwrotnicy, teraz wystarczy lekko pukać młotkiem z jednej raz z drugiej strony zwrotnicy i amor powoli wsuwa się tam gdzie ma wejść
JoeMix - 13 Kwi 2010, 07:09

A przy odrobinie sprytu i pomysłowości wchodzi lekko bez problemu,,, a najlepiej mieć "przyrząd"
PawelKRA - 14 Kwi 2010, 08:42

Taa... impulsator kinetyczny o napedzie trzonkowym drewnianym