Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Słabnięcie auta na wyższych biegach - 1.1

sojer2b - 14 Kwi 2010, 14:49
Temat postu: [MK3] Słabnięcie auta na wyższych biegach - 1.1
moj problem polega na tym ze gdy jade wrzucam 3 lub 4 na mniejszych obrtotach auto na poczatku normalnie sie rozpedzza dopiero gdy dojdzie do 1.5 obrotow zaczyna szarpac i slabnac
co to moze byc ??

PawelKRA - 14 Kwi 2010, 15:30

Masz 1.1 50KM i spodziewasz sie ze przy 1500 obrotow na 3 czy 4 auto bedzie chcialo przyspieszac ? Zapomnij.
stahoojedyn - 14 Kwi 2010, 17:57

u mnie byl problem z altkiem jak dobrze pamietam ale co dokladnie bylo wymienione to nie wiem
a jak wyglada u ciebie stan paliwa ?
moze pompa siada albo filtr paliwa do wymiany ?

sojer2b - 14 Kwi 2010, 20:13

mozliwe ze pomka bo lubie jezdzic do ostatniiej kropli :D
albo gaznik moze byc zapchany bo nie byl nigdy czyszczony

pucio2 - 14 Kwi 2010, 20:33

sojer2b: skoro sam postawiłeś diagnozę, to do dzieła! :yes:
kazio-n - 14 Kwi 2010, 20:48

Bez przesady. Silnik Fiesty to nie silnik z wałkiem rozrządu w głowicy - te to potrafią się zbierać. Fiesta znowu taka dynamiczna to nie jest :rotfl: Nie oszukujmy się :fox:
stahoojedyn - 14 Kwi 2010, 23:14

sojer2b napisał/a:
gdy jade wrzucam 3 lub 4 na mniejszych obrtotach auto na poczatku normalnie sie rozpedzza dopiero gdy dojdzie do 1.5 obrotow zaczyna szarpac i slabnac

ja ten tekst rozumie w ten sposob ze jest wszystko ok a potem zaczynaja sie problemy bo w miare wzrostu obrotow silnik slabnie, a kolega nie pisze ze ma problem bo jego fiesta jest ogolnie slaba

sojer2b - 15 Kwi 2010, 11:30

stahoojedyn napisał/a:
sojer2b napisał/a:
gdy jade wrzucam 3 lub 4 na mniejszych obrtotach auto na poczatku normalnie sie rozpedzza dopiero gdy dojdzie do 1.5 obrotow zaczyna szarpac i slabnac

ja ten tekst rozumie w ten sposob ze jest wszystko ok a potem zaczynaja sie problemy bo w miare wzrostu obrotow silnik slabnie, a kolega nie pisze ze ma problem bo jego fiesta jest ogolnie slaba

wlasnie pisze ze na poczatku leci normalnie przyspiesza a puzniej dopiero za pare sekund slabnie a nie odrazu jak wrzuce wyszy bieg
ojciec dzis cos w niej grzebal i odpial jakisz czujnik i mowi ze teraz chodzi lepiej nie wiem jeszcze nie jezdzilem ale wieczorem to sprawdze :d