|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] 1,4 cvh ghia +klima
Darekmk3 - 24 Kwi 2010, 08:36 Temat postu: [MK3] 1,4 cvh ghia +klima 1. NICK: Darekmk3
2. IMIĘ: Darek
3. MODEL: fiesta
4. WERSJA: ghia 5drzw
5. ROCZNIK: 92r mk3
6. SILNIK: 1.4 (jowe cvh)+ lpg
7. OPIS AUTA: auto kupione tanio wiec bez fajerwerkow
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: alum,lampy tylne hella,lekko umyta
b. mechaniczne: amortyzatory przód blistein b6 +komplet sprężyn eibacha niebieskiego,a przy temu zmiana zwrotnic wachaczy(po regenracji) i półosi z przegubami z mk3,5 futura(dzieki Daras)
c. audio: radio sony cdx gt 430u +głośniki hertz dsk 130 przod,a tył hertz dcx 100
d. inne: uruchomienie klimy,zmiana licznika na mk4
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: zmiana kierownicy ,odnowa alumu i na samym koncu pewnie cos z lakierem
b. mechaniczne Leżą na pólce zaciski pod tarcze wentylowane +cały komplet wezy gumowych plus cylinderki +dot5.1 ,czeka tez 1,8 rqb z wiązka futra
Ogolnie auto od spodu blacharsko zdrowe,ktos wczesniej wstawil blotniki przod(niestety jako tako ale są)dziwne bo pas przedni orginalny i wymieniony byl lewy próg,na temat silnika w sumie ok ale trza bylo by 1,4 uszczelnic a ciekawostka ze jest to wersja 39kw wedlug dowodu i jak na 1,4 nie jedzie a co dopiero jak włącze klime... - szukałem 1.3 ale ta byla kupiona okazyjnie.... . Z ciekawostek to wszystkie rączki są na drzwiach orginalne,klima,elektryczne szyby przod,centralny,tylna klapa otwierana z przycisku.Stabilizatory przod plus belka tyl w sumie tez czekają wiec bedzie co robic,to co do tej pory zrobilem to mało bo jestem po operacji kolana i chodząc o dwoch kulach za dobrego tempa sie nie ma ale juz jest lepiej
fotki z allegro z zakupu
tak po opisanych zmianach:
Ad@mus - 24 Kwi 2010, 09:41
poradnik biszkopta rusza pelna para...
dajesz Darek
Peedro - 24 Kwi 2010, 09:45
fajna fajna klima w mk3 to rarytas w końcu co do motorka, to hmm, ja miałem przez dłuższy czas 1.4CVH tyle że na gaźniku i to nawet bardzo żwawe było jak na swoją pojemność
DemptD - 24 Kwi 2010, 10:13
Darekmk3, brzydal i juz bez kul tez dajesz rade pomykac to nie ma zle
tomekk58 - 24 Kwi 2010, 10:21
miałem okazje przejechać sie brzydalem i zawias jest świetny, ale te 1,4 jest nawet bardziej mułowate od mojego byłego Czarnuchowego 1,1...
Darek powodzenia w modach, bo teraz to jesteś w swoim żywiole
Tommi - 24 Kwi 2010, 14:28
ładna, fajna
doprowadzić i pozostawić w ori stanie
Darekmk3 - 24 Kwi 2010, 15:17
Tommi napisał/a: | ładna, fajna
doprowadzić i pozostawić w ori stanie |
ori stan hmm no ja napewno nie polece w siatexy czy gejluki hehe,ogolnie to ma jechac a wyglądac ma jako tako
pozdro
pablo_zio - 24 Kwi 2010, 15:24
no i gitara na zywo wyglada .... gorzej ale nie wygladem sie jezdzi.... w ogole to wytargaj kanape z tylu bo tam i tak sie nie da jechac , raz ze malo miejsca bo jakies pudelka leza a dwa ze wiecej jak 2 osoby na tym zawiasie nie moga jechac
Marek - 24 Kwi 2010, 15:36
Oj Darek a mówiłeś że masz beton Ja ostatnio 2 Zeteki na pace z osprzętem + kierowca i pasażer a tył nic nie przycierał ani nie dobijał
Ale na tych felgach i glebie ładnie wygląda na żywo
odyniec - 24 Kwi 2010, 18:06
39kW to koło 55KM... to fajny bajer masz
Darekmk3 - 24 Kwi 2010, 22:09
Marek napisał/a: | Oj Darek a mówiłeś że masz beton Ja ostatnio 2 Zeteki na pace z osprzętem + kierowca i pasażer a tył nic nie przycierał ani nie dobijał
Ale na tych felgach i glebie ładnie wygląda na żywo |
Twoja mi sie bardziej podoba ,a beton jest na przodku tył przez słabsze amorki potrafi przytrzec...
Odi no fajny bajer i po podliczeniu wszystkiego taniej wychodzi jedyna słuszna opcja, czyli ... swap na rqb
pozdro
FiFa - 25 Kwi 2010, 11:23
heh Darek w swoim zywiole, znowu sie czuje jak osiemnastolatek Tylko tym razem juz doswiadczony Jeszcze troche i zacznie jezdzic to pierdzidełko
Piter - 26 Kwi 2010, 14:27
Darek, znowu Ci się zachciało Ludzie jednak chorują na to całe życie
Darekmk3 - 26 Kwi 2010, 14:48
Piter napisał/a: | Darek, znowu Ci się zachciało Ludzie jednak chorują na to całe życie |
Widzisz wszyscy wracamy...
pozdro
Tommi - 26 Kwi 2010, 23:06
Darekmk3 napisał/a: | ori stan hmm no ja napewno nie polece w siatexy czy gejluki hehe,ogolnie to ma jechac a wyglądac ma jako tako |
chodziło mi o stan/wygląd seryjny, bez udziwniania, obniżania itp... wkońcu to mk3 Ghia z kilmą niejako rarytas
Cytat: | znowu Ci się zachciało |
może te małe samochodziki coś w sobie mają
Darekmk3 - 26 Kwi 2010, 23:22
Tommi napisał/a: | Darekmk3 napisał/a: | ori stan hmm no ja napewno nie polece w siatexy czy gejluki hehe,ogolnie to ma jechac a wyglądac ma jako tako |
chodziło mi o stan/wygląd seryjny, bez udziwniania, obniżania itp... wkońcu to mk3 Ghia z kilmą niejako rarytas
|
za pozno juz jest obnizona,ma alumy ,poprostu bedzie w miare mozliwosci dofinansowana
pozdro
Tommi - 26 Kwi 2010, 23:35
tak więc powodzenia w dalszych pracach
a zobaczym co z niej będzie
Ad@mus - 23 Maj 2010, 13:31
i jak tam Darku silnik??
Darekmk3 - 25 Maj 2010, 15:34
Ad@mus napisał/a: | i jak tam Darku silnik?? |
okazało sie ze osoba ktora wczesniej robila głowice skrecila silnik bez jednej sruby glowicy dlatego ze pozostala jej czesc jest ułamana w bloku,jutro sprobuje to ogarnac ,ale jak nie zdaze to bedzie czekac na lepsze czasy bo od poniedzialku do roboty juz...
pozdro
fiestaRS - 15 Lip 2010, 00:24
Darekmk3 - podkupiłeś mi ta fiestę , a miałem dać facetowi 1500 jak zadzonilem do niego to pluł sobie w brodę... Moze chcesz ja sprzedać?
|
|