|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - [MK4] 1.8 D zanik mocy
cuoresportivo - 11 Maj 2010, 07:40 Temat postu: [MK4] 1.8 D zanik mocy Witam klubowiczów,mam pytanie odnośnie silnika 1.8 d 60KM,a dokładniej jest z nim problem.
Ogólnie silnik pracuje normalnie,ale pod obciążeniem zachowuje się dziwnie tzn. od niskich obrotów z wciśniętym mocno pedałem gazu idzie w miarę ,a po napotkaniu pewnych obrotów
mocno słabnie, prawie nie przyspiesza ale potem znowu zaczyna przyspieszać bardzo przyjemnie z tym że pod koniec obrotów.Domyślam się że źródłem jest inst. wtryskowa ale nie wiem co dokładnie?
Pozdrawiam
Miły - 11 Maj 2010, 08:25
niekoniecznie... z tego co piszesz może to być recyrkulacja spalin... odłącz te wężyki i zobacz czy jest nadal tak samo...
kamil wolski - 11 Maj 2010, 09:28
No i napisz czy filtry wymieniasz czy zapominasz.
cuoresportivo - 11 Maj 2010, 12:25
Thx za odpowiedź.Już się cieszyłem że będą jakieś postępy w sprawie ,ale feralnie mam inną pompę,czytałem tu na forum że są boschowskie i lucasa ,ale nie wiem jaka to więc załączyłem zdjęcie. Cytat: | "No i napisz czy filtry wymieniasz czy zapominasz." |
Jeśli chodzi o filtry to auto zostało nie dawno kupione tak więc załóżmy że zapominam.Po prostu tego jeszcze nie sprawdziłem
http://img7.imageshack.us/i/dsc03112e.jpg/
kamil wolski - 11 Maj 2010, 12:48
To załóżmy że powinieneś to zrobić na początek i dopiero szukać problemu bo po zimie to ten filtr może być w opłakanym stanie... Zrób to, będziemy myśleć wtedy dalej. Ta pompa to jeśli się nie mylę, Bosch.
Miły - 11 Maj 2010, 20:21
to nie jest Bosch... z mojej foty jest bosch
|
|