|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] Podsufitka - zmiana koloru na czarny
daro_zory - 12 Maj 2010, 09:05 Temat postu: [MK3] Podsufitka - zmiana koloru na czarny Witam! Chciałbym w mojej Fieście zmienić kolor podsufitki z jasnego na czarny. Raz już nawet próbowałem ją wyciągnąć i wszystko szło fajnie, gdyby nie szyberdach. Ze wszystkich stron dało się podsufitkę wyciągnąć tylko nie z szyberdachu i nie wiem jak to zrobić, żeby jej nie połamać. Druga rzecz: czym przyciemnić podsufitkę ? Tylną półkę malowałem zwykłym spray'em, ale nie wiem czy na podsufitce by to pasowało. Czekam na sugestie i pozdrawiam
Skfarek - 12 Maj 2010, 14:30
Wymontować i okleić np. czarną alcantarą. Można ją dostać całkiem tanio.
daro_zory - 12 Maj 2010, 15:59
Ok, ale jak ją wymontować z szyberdachu ? Po bokach to rozumiem, bo fajnie można jąwysunąć z uszczelek, ale przy szyberdachu siedzi dość mocno, a niechciałbym czegoś urwać.
krzysieks_mc - 12 Maj 2010, 19:54
Daj fotkę, bo niewiadomo jaki masz tam szyberdach.
daro_zory - 13 Maj 2010, 11:15
Już nie ma takiej potrzeby. Robiąc fotki zauważyłem jedno miejsce, w którym uszczelka była nieco luźniejsza. Okazuje się, że wystarczy zsunąć uszczelkę ku górze i naszym oczom ukazuje się brzeg podsufitki przylepiony do brzegu dachu. Nie wiem czemu wcześniej tego nie zauważyłem. Temat można uznać za zamknięty
|
|