Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Ostre ruszanie jakis dziwny dzwiek :/

zlosnik321 - 18 Maj 2010, 11:20
Temat postu: [MK3] Ostre ruszanie jakis dziwny dzwiek :/
Witam mam taki problem przy ostrym ruszaniu wydobywa sie dziwny dzwiek nie potrafie go okreslic ale pochodzi z okolic wahacza jest to takie hmmm dziwne nie to ze strzelanie ale tak jakby cos sie naciagalo i przestaje jak odpuszcze gaz jesli powoli ruszam to nic sie nie dzieje tylko przy gwaltownym ruszaniu moze to byc przegub?
77mucha - 18 Maj 2010, 12:18

mam ten sam problem. Byłem na "trzepaczkach" to nie amory, diagnosta sprawdził wszystko (wahacze końcówki i to co zwykle na przeglądzie robią) i na prośbę "przyczepił" się poduszek silnika i one są tez w dobrym stanie. Pojechałem z tym do mechanika. Mechanik nic nie sprawdzając stwierdził że przegub, ale przejechałem się z nim i od razu zmienił zdanie "to napewno nie przegub. Az w koncu podnieslismy maske i stwierdził że to pasek klinowy!!!
Pomocy to na pewno nie pasek!!!
Dzieje sie źle w chwili szybszego przyspieszania, na wstecznym wydaje mi sie że nic złego nie słyszałem.

zlosnik321 - 18 Maj 2010, 12:55

napewno nie pasek u mnie ewidentnie slychac odglos gdzies z wahacza wahacze nowe jak cos :-) ... pasek klinowy nie ma opcji zeby to był on
karolusms - 18 Maj 2010, 12:57

na 99 % poduszki pod skrzynia badz silnikiem, tez tak mam i wkrotce biore sie za wymiane tego pieronstwa
77mucha - 19 Maj 2010, 15:19

Tylko poinformuj nas o wynikach :)
Bo jeżeli nie poduszki to będzie trzeba szukać głębiej....