|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [Inny] Do czego służy otworek w kopułce rozdzielacza
q_tarantino - 21 Maj 2010, 19:35 Temat postu: [Inny] Do czego służy otworek w kopułce rozdzielacza Musiałem wymienić dzisiaj kopułkę rozdzielacza w Nissanie Primera 92r (tam jest rozdzielacz mechamiczny czyli palec itd)
Problem z tymi autami polega na tym ,że jak tylko popada deszcz albo wilgoć dostanie sie do kopułki to nie zapalają albo gasną podczas jazdy !
Z kopułki oprócz gniazd 5 przewodów jest wyprowadzone 6 zakończone otworkiem -wygląda na odpowietrzenie ,jest to zabezpieczone gumą jednak tak żeby była cyrkulacja powietrza ? To w końcu chyba tamtędy też może dostać się wilgoć ?
Porównałem 2 modele kopułek i w obydwu jest coś takiego.
Do czego służy otworek w kopułce rozdzielacza ?
Czy znacie jakieś środki wypierające wilgoć jednocześnie izolujące przed przypadkowymi przeskokami iskier,którymi można popsikać taką kopułkę od środka.
JoeMix - 21 Maj 2010, 19:58
q_tarantino napisał/a: | Do czego służy otworek w kopułce rozdzielacza ? | We fiescie otworka (chyba) nie ma, a tego rozdzielacze co piszesz na oczy nie widziałem,,, q_tarantino napisał/a: | Czy znacie jakieś środki wypierające wilgoć jednocześnie izolujące przed przypadkowymi przeskokami iskier,którymi można popsikać taką kopułkę od środka. | Są specjalne preparaty, w sklepie ELEKRONICZNYM takowe dostaniesz,,,
Lokmen - 22 Maj 2010, 14:37
tego otworka nie powinno tam być fabrycznie - zaklej to silikonem
diodalodz - 22 Maj 2010, 17:18
q_tarantino napisał/a: | tego otworka nie powinno tam być fabrycznie - zaklej to silikonem |
nic podobnego . Każda japonia i korea ma te otworki . Dzięki temu jest cyrkulacja powietrza i aparaty maja chłodzenie lepsze . to jest kluczowe w tych markach bo w aparatach umieszczone są moduły zapłonu . W primerze z tego co pamiętam jest zalany na dnie aparatu . Jedna dobra rada . Nie poprawiaj japoni . wsadź org albo markowe części zmień świece i kable na coś dobrego i sprawdź cewkę i musi być dobrze .
markowe części to nie 555 ani niparts .
q_tarantino - 24 Maj 2010, 22:21
Dzięki diodalodz, Lokmen poprostu sobie jaja robi...
Mówię dokładnie o czymś takim:
http://img375.imageshack....kaprimera01.jpg
http://img4.imageshack.us...kaprimera02.jpg
Teraz będe spokojniej spał -dzięki za pomoc.
|
|