Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK7] Fiesta Mk7 ściąganie i buczenie w kole

fiestamk7 - 7 Cze 2010, 14:59
Temat postu: [MK7] Fiesta Mk7 ściąganie i buczenie w kole
Witam!
Mam nową fiestę mk7 2009, wymieniany był wahacz prawy przód (wjechałem w dziurę).
Autko nie prowadzi się dobrze ściąga w jedną albo drugą stronę oraz dodatkowo przy skręcie w prawo słychać delikatne buczenie w kole. Nie byłem jeszcze po wymianie wahacza na geometri
Czy może być to spowodowane złą zbieżnością,kątami?
Czy ten huk to może być uszkodzone łożysko?
Powiem ,że samochód ma przejechane 2800km -czy łożysko mogło dostać szlag przy uderzeniu w dziurę??
Prosze o poradę.
Pozdrawiam

AccessX - 7 Cze 2010, 15:30

Nie znam się dużo na samochodach ale sądzę, że kwestia ściągania na lewo czy prawo, to faktycznie nie ma zbieżności zrobionej. Idź wpierw na gometrie. U mnie w okolicy takie cos to koszt 20-30zl. Tyle że to w Fiat Seicento było robione. I nie wiem czy cena zależna od samochodu. A co do łożysk,a to też uważam że przy mocnym pieprznięciu kołem w dziurę mogło się uszkodzić.

Ale jak powiedziałem. Niech się mądrzejsi wypowiedzą. Pozdrawiam.

jackrzec - 7 Cze 2010, 18:48

Zrób zbieżność, a jak dalej będzie buczało, to pomyslimy. Ale wg mnie przestanie buczeć, po zrobieniu zbieżności.
portier - 7 Cze 2010, 18:56

a ja obstawiam lozysko plus zbierznosc skoro sciaga, nie wiem jak zbierznosc musialaby byc zwalona by bylo slychac buczenie..
jackrzec - 7 Cze 2010, 18:58

portier napisał/a:
nie wiem jak zbierznosc musialaby byc zwalona by bylo slychac buczenie..
Może po prostu opona buczy?! Nie wierzę, żeby od wjechania w dziurę poszło łożysko i to przy 2800 km przebiegu.
pP - 7 Cze 2010, 19:55

skoro masz auto praktycznie nowe to dziwie sie, ze Ci zbieżności w salonie nie zrobili..