|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Czym lakierować błotnik na gładko ?
scorpion69 - 8 Cze 2010, 21:49 Temat postu: [MK4] Czym lakierować błotnik na gładko ? czym lakierować błotnik na gładko -sprayem czy mozna pędzlem ? czy na taki lakier trzeba jeszcze dać lakier bezberwny?
DemptD - 8 Cze 2010, 22:14
nigdy nic pędzlem się przy aucie nie robi - no chyba ze podwozie
DziDzia - 8 Cze 2010, 22:25
Nie jestem pewien, czy taką dużą powierzchnie jak błotnik zdołasz równo pomalować szprajem...
pozdro
Parzych - 9 Cze 2010, 01:46
scorpion69 napisał/a: | czym lakierować błotnik na gładko -sprayem czy mozna pędzlem ? | Jaja sobie robisz Nie malowałeś nigdy pędzlem Zawsze po pędzlu robią się wypukłe/wklęsłe smugi... Sprajem może dasz radę zrobić na gładko, a jeśli lakier nie jest metalik, to nie trzeba bezbarwnego/klaru...
Marek - 9 Cze 2010, 18:53
Parzych napisał/a: | scorpion69 napisał/a: | czym lakierować błotnik na gładko -sprayem czy mozna pędzlem ? | Jaja sobie robisz Nie malowałeś nigdy pędzlem Zawsze po pędzlu robią się wypukłe/wklęsłe smugi... Sprajem może dasz radę zrobić na gładko, a jeśli lakier nie jest metalik, to nie trzeba bezbarwnego/klaru... |
Jest jeszcze niemetaliczna baza + klar
Maluj "szprajem"
scorpion69 - 9 Cze 2010, 19:14
Marek napisał/a: |
Jest jeszcze niemetaliczna baza + klar
Maluj "szprajem" |
a jak rozpoznać tą niemetaliczną bazę?
Parzych - 9 Cze 2010, 19:38
scorpion69 napisał/a: | a jak rozpoznać tą niemetaliczną bazę? | Brak mi słów... :yyy:
Wiesz co to metalik Czym różni się pojazd metalik i niemwtalik To tym samym różni się baza niemetalik od metalika...
scorpion69 - 9 Cze 2010, 20:10
Parzych napisał/a: | scorpion69 napisał/a: | a jak rozpoznać tą niemetaliczną bazę? | Brak mi słów... :yyy:
Wiesz co to metalik Czym różni się pojazd metalik i niemwtalik To tym samym różni się baza niemetalik od metalika... |
napisałeś --> a jeśli lakier nie jest metalik, to nie trzeba bezbarwnego/klaru
kolega wyżej napisał o niemetalicznej bazie +klar -i o co tu chodzi
Parzych - 9 Cze 2010, 23:45
scorpion69, po prostu Marek wprowadził lekkie zamieszanie... Kup zwykły lakier a nie bazę i bezbarwny... Będziesz miał 2 razy mniej roboty... I nie musisz nic rozróżniać, powiesz w sklepie że chcesz lakier i Ci sprzedadzą lakier... Nie bazę...
|
|