|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK4] Zderzak przedni - odnowienie
DragonFly91 - 12 Cze 2010, 14:29 Temat postu: [MK4] Zderzak przedni - odnowienie Mam mały problem ze zderzakiem przednim a natomiast chciałbym go trochę odnowić. Jest on nie lakierowany i ma kolor szary. Fotki:
Moje pytanie kierowane do Was to jak mogę się tych uszkodzeń, czy muszę jechać do lakiernika czy mogę to wykonać na przydomowym podwórku i jakimi sposobami??
odyniec - 12 Cze 2010, 15:33
ze zderzakiem wiele nie zrobisz, w sumie to nic specjalnego poza czernidłem Ci nie zostało.
Lakiernik a co najmniej blacharz Cie czeka - błotnik wsunął się pod maskę...to trzeba by było koniecznie zrobić...
DragonFly91 - 12 Cze 2010, 18:06
błotnik jest już zrobiony
teraz tylko chciałbym z tym zderzakiem coś zrobić by nie był taki odrapany
jackrzec - 12 Cze 2010, 23:03
DragonFly91 napisał/a: | teraz tylko chciałbym z tym zderzakiem coś zrobić by nie był taki odrapany | szpachlowanie i malowanie.
TSRules - 12 Cze 2010, 23:04
Tak na szybko, trochę żywicy, poszlifować, pierdyknąć matem pod kolor tego wypłowiałego plastiku i finał. Pełna amatorka, ale z daleka nie będzie widać
Troszkę drożej wyjdzie używka na szrocie
rapet - 16 Lip 2010, 15:27
Jak chcesz sie pakować w koszty to odrazu po bandzie zderzaki z mk5 sporta pod kolor do tego grilek z mazdy bez znaczka i bedzie
JoeMix - 16 Lip 2010, 15:51
DragonFly91 napisał/a: | Jest on nie lakierowany i ma kolor szary | No, najlepiej to widać po odpryskach lakieru,,, nożem tapicerskim pousuwaj zadry, potem papierem drobniutkim wszystko ładnie wygładź, zmatuj cały, odtłuść, pryśnij podkładem a potem lakierem (możesz szarym jak jest teraz) - podkład i lakier może być w sprayu, trochę zabawy, a ładnie wyjdzie i rys nie będzie widać,,, oczywiście najpierw zdemontuj zderzak,,,
DragonFly91 - 22 Lip 2010, 12:51
jak narazie spróbowałem czernidłem efekt całkiem zadowalający z daleka nie widać żadnych śladów że coś było z bliska no to wiadomo jak narazie się spisuję i nie złazi dam fotki jak umyję ją umyję bo brudna jest że ho ho
|
|