Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] Zderzak przedni - odnowienie

DragonFly91 - 12 Cze 2010, 14:29
Temat postu: [MK4] Zderzak przedni - odnowienie
Mam mały problem ze zderzakiem przednim a natomiast chciałbym go trochę odnowić. Jest on nie lakierowany i ma kolor szary. Fotki:

Moje pytanie kierowane do Was to jak mogę się tych uszkodzeń, czy muszę jechać do lakiernika czy mogę to wykonać na przydomowym podwórku i jakimi sposobami??

odyniec - 12 Cze 2010, 15:33

ze zderzakiem wiele nie zrobisz, w sumie to nic specjalnego poza czernidłem Ci nie zostało.
Lakiernik a co najmniej blacharz Cie czeka - błotnik wsunął się pod maskę...to trzeba by było koniecznie zrobić...

DragonFly91 - 12 Cze 2010, 18:06

błotnik jest już zrobiony

teraz tylko chciałbym z tym zderzakiem coś zrobić by nie był taki odrapany

jackrzec - 12 Cze 2010, 23:03

DragonFly91 napisał/a:
teraz tylko chciałbym z tym zderzakiem coś zrobić by nie był taki odrapany
szpachlowanie i malowanie.
TSRules - 12 Cze 2010, 23:04

Tak na szybko, trochę żywicy, poszlifować, pierdyknąć matem pod kolor tego wypłowiałego plastiku i finał. Pełna amatorka, ale z daleka nie będzie widać :-P
Troszkę drożej wyjdzie używka na szrocie :ok:

rapet - 16 Lip 2010, 15:27

Jak chcesz sie pakować w koszty to odrazu po bandzie zderzaki z mk5 sporta pod kolor do tego grilek z mazdy bez znaczka i bedzie <oki>
JoeMix - 16 Lip 2010, 15:51

DragonFly91 napisał/a:
Jest on nie lakierowany i ma kolor szary
No, najlepiej to widać po odpryskach lakieru,,, nożem tapicerskim pousuwaj zadry, potem papierem drobniutkim wszystko ładnie wygładź, zmatuj cały, odtłuść, pryśnij podkładem a potem lakierem (możesz szarym jak jest teraz) - podkład i lakier może być w sprayu, trochę zabawy, a ładnie wyjdzie i rys nie będzie widać,,, oczywiście najpierw zdemontuj zderzak,,,
DragonFly91 - 22 Lip 2010, 12:51

jak narazie spróbowałem czernidłem efekt całkiem zadowalający z daleka nie widać żadnych śladów że coś było z bliska no to wiadomo jak narazie się spisuję i nie złazi dam fotki jak umyję ją umyję bo brudna jest że ho ho