Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Silnik zgasł i nie chce odpalić

sh570 - 12 Cze 2010, 19:19
Temat postu: [MK4] Silnik zgasł i nie chce odpalić
Witam serdecznie.

Podczas jazdy zgasl silnik. Proba ponownego odpalanie konczy sie niepowodzeniem. PO wymianie cewki (uszkodzenie ignition coli na komputerze diagnostycznym) proba staru objawia sie przekreceniem wszystkich licznikow max. polozenie i powrot na 0. Silnik nie startuje nadal. Cewka jest goraca. Jakies pomysly?

Pozdrawiam.

L.

Kod:
Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci

ramses123 - 12 Cze 2010, 19:29

taki objaw wskaźników występuje przy rozładowanym akumulatorze
bidżej - 12 Cze 2010, 19:34

a sprawdź akumulator - skakanie wskazówek przy załączeniu zapłonu to oznaka, że zdycha.
sh570 - 12 Cze 2010, 19:37

ramses123 napisał/a:
taki objaw wskaźników występuje przy rozładowanym akumulatorze

Dziekuje za szybka odpowiedz sugestie na temat wskaznikow. A co myslisz na temat braku odpalania silnika pomimo zmienionej cewki?

bidżej - 12 Cze 2010, 19:39

ja myślę, że bez aku to choćbyś cały silnik zmienił to nie odpalisz :yyy:
jackrzec - 12 Cze 2010, 21:13

bidżej napisał/a:
a myślę, że bez aku to choćbyś cały silnik zmienił to nie odpalisz
Zajebiscie trafna uwaga! :ok: i zarazem niezłe to było! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
MARIUSZ.B - 12 Cze 2010, 21:51

Zamiast się śmiać trzeba zadać proste pytanie, czy rozrusznik kręci normalnie, czy nie za wolno ?
diodalodz - 13 Cze 2010, 11:33

weź kable rozruchowe dopnij do budy minusa akku i silnika np do bloku gdzieś i zobacz czy nie wróci do normy . W mk4 są masy silnika które uwielbiają się upalić .
sh570 - 16 Cze 2010, 17:44
Temat postu: Uszkodzony komputer niestety...
Po podladowniu akumulatora i sprawdzenia elektryki okazalo sie, ze spalony jest komputer :(
Ktos sie orientuje ile cos takiego moze kosztowac i jak to dostac?
Czy mozna w ogole uzyc kompa ze starego szrotowanego auta, czy musi ono byc koniecznie zaprogramowane od poczatku pod konkretny egzemplarz (model)?

Z gory dzieki za podpowiedzi i poprzednia pomoc.

L.

MARIUSZ.B - 16 Cze 2010, 23:14

Szukałem 5 sekund http://www.allegro.pl/ite..._25_16v_k7.html
Od cholery tego na allegro. Tylko coś powątpiewam w ten spalony komputer. Grzebane coś było w elektryce ?

bidżej - 17 Cze 2010, 06:24

nie wiem jak to jest rozwiązane w MK4, ale może być chyba problem z immo.

tak jak pisze MARIUSZ.B, to coś mało prawdopodobne z tym komputerem - jechało, jechało i się spaliło? ktoś Cię chyba robi w jajo.

diodalodz - 17 Cze 2010, 08:18

też raczej kompa bym brał pod uwagę jako ostatnią część . rzadko się to zdarza .A co do kompa to potrzebujesz komplet wkładka stacyjki z kluczykiem , immo i komp .
Młody - 17 Cze 2010, 17:28

kiedyś miałem taki problem z focusem po podłączeniu pod kompa wyświetliło się wszystko co mogło ! a okazała się po prostu jedna z wielu mass uleciała więc może sprawdź jeszcze raz zawsze tańsze rozwiązanie niż wymiana kompa
Szymen - 20 Lip 2010, 20:33

bez immo nie zapali napewno... ale u mnie w mk5 nie przekreca zegarów... obok zegarka jest czerwona dioda i ona mruga szybko jak sie przekreci kluczyk a nie wykryje czujnika immo... jak wykryje swieci soie przez 2 sekundy jakieś i gasnie całkiem i wtedy silnik odpala. Wiem bo mam jeden kluczyk bez czujnika immo