|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK5] Wymiana zarowki H4
olszu - 29 Cze 2010, 10:58 Temat postu: [MK5] Wymiana zarowki H4 Witam. Szukałem w internecie i tutaj i niestety nie znalazłem rozwiązania. Pomóżcie jak wymienić żarówkę w lewym reflektorze w mk5 ? nie ma tam praktycznie żadnego dojścia. Trzeba lampę wykręcać ? Jeśli tak to jest ona przykręcona na torxy ? Czy jest na to jakiś dobry patent? Pozdrawiam
diodalodz - 29 Cze 2010, 11:15
patent jest pewno taki sam jak w mk4. Wyciągasz grill i odkręcasz . na torxach są nacięcia również na śrubokręt płaski szeroki z tego co pamiętam .
olszu - 29 Cze 2010, 12:14
Dzieki kolego, tak jak mowiles zdejmujemy grill, odkrecamy reflektor wyjmujemy zmieniamy zarowke i gitara. Jeszcze raz dzieki, pozdrawiam. Temat do zamkniecia.
bidżej - 29 Cze 2010, 12:16
wymieniałem żarówki w obu lampach w MK5 - lewa wymaga nieco gimnastyki, ale w 15 minut da radę ogarnąć obie
Puff - 1 Lip 2010, 12:29
diodalodz napisał/a: | patent jest pewno taki sam jak w mk4. Wyciągasz grill i odkręcasz . na torxach są nacięcia również na śrubokręt płaski szeroki z tego co pamiętam . |
W mk4 nie trzeba nawet grilla demontować - da się dojść do żarówek bez demontażu lampy W mk5... fizycznie niewykonalne, bo pas przedni blokuje zaślepki lampy - jedyna opcja to demontaż.
A z tymi śrubami prawda
calypso83 - 6 Lip 2010, 19:19
bidżej napisał/a: | wymieniałem żarówki w obu lampach w MK5 - lewa wymaga nieco gimnastyki, ale w 15 minut da radę ogarnąć obie |
He he to wymień w mk4 przy silniku 1.25 i klimatyzacji życzę powodzenia , no chyba że masz rączki jak dziewczynka
bidżej - 6 Lip 2010, 19:44
nie grzebałem w MK4 to nie wiem
Marcin - 6 Lip 2010, 20:57
calypso83 napisał/a: | bidżej napisał/a:
wymieniałem żarówki w obu lampach w MK5 - lewa wymaga nieco gimnastyki, ale w 15 minut da radę ogarnąć obie
He he to wymień w mk4 przy silniku 1.25 i klimatyzacji życzę powodzenia , no chyba że masz rączki jak dziewczynka |
bez przesady, z prawej da rade, ale z lewej to już ni hu hu tak czy inaczej najlepszą opcją jest demontaż lampy.
DemptD - 6 Lip 2010, 22:27
kupcie se wszyscy mk3 z 1.1i i nie będziecie mieć problemu z wymianą żarówki
bidżej - 6 Lip 2010, 22:30
DeptD napisał/a: | kupcie se wszyscy mk3 z 1.1i i nie będziecie mieć problemu z wymianą żarówki | dobrze gada! na prezydenta go!
hubi_2006 - 6 Lip 2010, 23:05
calypso83 napisał/a: | He he to wymień w mk4 przy silniku 1.25 i klimatyzacji życzę powodzenia , no chyba że masz rączki jak dziewczynka |
Marcin napisał/a: | bez przesady, z prawej da rade, ale z lewej to już ni hu hu tak czy inaczej najlepszą opcją jest demontaż lampy. |
Prawą zmieniłem w 5min (mam klime), przy zmianie lewej pomaga demontaż filtra. Lampy zostają nie ruszone.
calypso83 - 7 Lip 2010, 15:50
w 5min to ja 2 lampy odkręcam a jak mam śrubokręt elektryczny to cała wymiana tyle trwa.
Prawą oczywiście się da bez demontażu lampy wykręcić ale ja np.mam potem problem by założyć maskownicę na lampę
|
|