Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] Wymiana zarowki H4

olszu - 29 Cze 2010, 10:58
Temat postu: [MK5] Wymiana zarowki H4
Witam. Szukałem w internecie i tutaj i niestety nie znalazłem rozwiązania. Pomóżcie jak wymienić żarówkę w lewym reflektorze w mk5 ? nie ma tam praktycznie żadnego dojścia. Trzeba lampę wykręcać ? Jeśli tak to jest ona przykręcona na torxy ? Czy jest na to jakiś dobry patent? Pozdrawiam
diodalodz - 29 Cze 2010, 11:15

patent jest pewno taki sam jak w mk4. Wyciągasz grill i odkręcasz . na torxach są nacięcia również na śrubokręt płaski szeroki z tego co pamiętam .
olszu - 29 Cze 2010, 12:14

Dzieki kolego, tak jak mowiles zdejmujemy grill, odkrecamy reflektor wyjmujemy zmieniamy zarowke i gitara. Jeszcze raz dzieki, pozdrawiam. Temat do zamkniecia.
bidżej - 29 Cze 2010, 12:16

wymieniałem żarówki w obu lampach w MK5 - lewa wymaga nieco gimnastyki, ale w 15 minut da radę ogarnąć obie :)
Puff - 1 Lip 2010, 12:29

diodalodz napisał/a:
patent jest pewno taki sam jak w mk4. Wyciągasz grill i odkręcasz . na torxach są nacięcia również na śrubokręt płaski szeroki z tego co pamiętam .

W mk4 nie trzeba nawet grilla demontować - da się dojść do żarówek bez demontażu lampy :) W mk5... fizycznie niewykonalne, bo pas przedni blokuje zaślepki lampy - jedyna opcja to demontaż.

A z tymi śrubami prawda :)

calypso83 - 6 Lip 2010, 19:19

bidżej napisał/a:
wymieniałem żarówki w obu lampach w MK5 - lewa wymaga nieco gimnastyki, ale w 15 minut da radę ogarnąć obie :)

He he to wymień w mk4 przy silniku 1.25 i klimatyzacji życzę powodzenia , no chyba że masz rączki jak dziewczynka

bidżej - 6 Lip 2010, 19:44

nie grzebałem w MK4 to nie wiem :-P
Marcin - 6 Lip 2010, 20:57

calypso83 napisał/a:
bidżej napisał/a:

He he to wymień w mk4 przy silniku 1.25 i klimatyzacji życzę powodzenia , no chyba że masz rączki jak dziewczynka

bez przesady, z prawej da rade, ale z lewej to już ni hu hu :-P tak czy inaczej najlepszą opcją jest demontaż lampy.

DemptD - 6 Lip 2010, 22:27

kupcie se wszyscy mk3 z 1.1i i nie będziecie mieć problemu z wymianą żarówki gy
bidżej - 6 Lip 2010, 22:30

DeptD napisał/a:
kupcie se wszyscy mk3 z 1.1i i nie będziecie mieć problemu z wymianą żarówki
dobrze gada! na prezydenta go! :V:
hubi_2006 - 6 Lip 2010, 23:05

calypso83 napisał/a:

Marcin napisał/a:
bez przesady, z prawej da rade, ale z lewej to już ni hu hu tak czy inaczej najlepszą opcją jest demontaż lampy.

Prawą zmieniłem w 5min (mam klime), przy zmianie lewej pomaga demontaż filtra. Lampy zostają nie ruszone.

calypso83 - 7 Lip 2010, 15:50

w 5min to ja 2 lampy odkręcam a jak mam śrubokręt elektryczny to cała wymiana tyle trwa.
Prawą oczywiście się da bez demontażu lampy wykręcić ale ja np.mam potem problem by założyć maskownicę na lampę