|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Migająca kontrolka poduszki powietrznej
Moch - 29 Cze 2010, 14:47 Temat postu: [MK3] Migająca kontrolka poduszki powietrznej Witam wszyskich i prosze o pomoc.
Kilka miesiecy temu urwal mi sie kabel biegnacy od alternatora do rozrusznika, wtedy zapalila sie, na stale, kontrolka od poduszki powietrznej a autko przejechalo jeszcze kilka kilometrow az do rozladowania akumulatora, pod czas proby przymocowania tegoz kabla uszkodzilem automat przy rozruszniku, udalo mi sie go jednak chwilowo naprawic i wtedy to zaczela migac ta kontrolka od poduszki, po naladowaniu akumulatora znow przejechalem (na migajacej kontrolce) kikladziesiat kilometrow i akumulator padl, wymienilem automat ale problem pozostal, kontrolka nadal miga, obawiam sie ze znow moze pasc akumulator, sam akumulator jest nowy kupiony w zeszlym roku w pazdzierniku, alternator wyglada na sprawny gdyz na pracujacym silniku po odlaczeniu klem z aku silnik nadal pracuje, na zgaszonym silniku napiecie wynosi 13.8V na pracujacym 14V.
Autko to Fiest 1.3 MK III 94r.
Z gory dziekuje za pomoc.
JoeMix - 29 Cze 2010, 15:17
Co ma akumulator, rozrusznik czy alternator do poduszki powietrznej to nie wiem,,, ale jak kontrolka miga to poduszka raczej nie odpali bo ma awarię,,,
jackrzec - 29 Cze 2010, 16:52
Może od tych cyrków z zasilaniem sterownik poszedł w cholerę?
Moch - 29 Cze 2010, 21:26
w takim razie jest jakis sposob zeby to samemu naprawic?
jackrzec - 30 Cze 2010, 08:08
Moch napisał/a: | w takim razie jest jakis sposob zeby to samemu naprawic? | Jeśli to sterownik poduszek, to naprawa polega na jego wymianie. Zresztą nic przy airbagu się nie naprawia tylko wymienia.
Moch - 1 Lip 2010, 20:05
Dzieki wielkie za pomoc
|
|