Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK4] Montaż CB radia

Marian0753 - 5 Lip 2010, 14:49
Temat postu: [MK4] Montaż CB radia
Nie wiem w jakim dziale to umieścić, jeśli nie w tym to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. W fiescie jest miejsce na duże radio. Chciałbym założyć normalne radio DIN1 i pod spodem radio CB. Chce wykorzystać taką ramkę i nie wiem czy tylko to będzie potrzebne aby założyć dwie kieszenie jedna pod drugą. Robił ktoś coś takiego? jak można to jakieś linki co będzie do tego potrzebne i jakieś foto. Z góry dzięki.
Pablos - 5 Lip 2010, 15:40

U góry wrzucasz półkieszeń do radia 1 DIN a na dole ramka do CB radia na 1 DIN z allegro i powinno pasować :)
Lenin - 7 Lip 2010, 00:49

hmm kiedys probowalem wsadzic unidena 520, radio bylo w polkieszeni a kolo cb radia byla taka ... dziura? :ok: nie spotkalem sie zeby gdzies oferowali takie ramki na radio i cbradio a niestety bo bym sie zaopatrzyl...

ponizej wizualizacja jak to u mnie wygladalo:

rapet - 8 Lip 2010, 08:57

U mnie cb smiga na dole kolo biegów tak zeby dostep byl ok i nieprzeszkadzało pasazerowi
http://www.fiestaklubpols...der=asc&start=0

innej foty nie mam

Pablos - 22 Lip 2010, 13:18

Lenin, chodzi mi o takie coś http://allegro.pl/item115...dent_stabo.html i po problemie z "dziurami"
arecki - 22 Lip 2010, 16:23

no dobra, zamontujesz to ale co z głośnikiem...zewnętrzny? szkoda zachodu
zdaszek - 22 Lip 2010, 17:01

Dla innych szkoda zachodu zakładać lepsze głośniki w aucie... :)
A wymiania silnika na mocniejszy ? Po co, przecież z 1.1 też jeździ :rotfl:
Moim zdaniem, jak można założyć CB radio estetycznie, to tak właśnie powinno się robić.
Poza tym na zewnętrznym głośniku słychać lepiej.

arecki - 22 Lip 2010, 23:42

ale jaki jest sens zakladac na stale CB do auta miejskiego :rotfl: :hahaha:

dużo jeździsz? w długie trasy? bo chyba nie masz zamiaru co chwile pytać jak i gdzie Cię słychać .....

Miły - 22 Lip 2010, 23:45

a jak ty niby masz w seju? na stałe przecież... widziałeś jak ja miałem... też na stałe...
arecki - 22 Lip 2010, 23:47

Cytat:
a jak ty niby masz w seju? na stałe przecież... widziałeś jak ja miałem... też na stałe...

mocowanie mam na stałe ale radia nie bo to bez sensu smigac z nim po miescie...jak jade w trase to je zakladam...

[ Dodano: Czw Lip 22, 2010 23:58 ]
Miły napisał/a:
widziałeś jak ja miałem... też na stałe...

nie widziałem

zdaszek - 22 Lip 2010, 23:59

U mnie na zadupiu (w Zduni) korków nie ma. Ale dość często śmigam do (i po) Łodzi i dzięki CB udaje mi się korki omijać :jupi:
Jak jeżdżę, tylko po mieście (małym) to nie włączam radia bo faktycznie nie ma po co. Ale wyciągać co chwila i zakładać to chyba by mi się nie chciało. ;-|

arecki - 23 Lip 2010, 00:02

jak kto woli , ja wole raz na jakis czas wyjąć z bagażnika niż ma ciagle byc na aucie i mam bac się o to czy rano jeszcze w nim będzie :-)
Miły - 23 Lip 2010, 00:07

dla mnie banie się o CB to jak banie się o zwykłe radio... lepiej zabierać do domu zwykłe radio, bo ukradną... felgi też lepiej odkręcić... a jak nadwozie ukradną? szok...

ja miałem CB wciąż w aucie, jedynie antene chowałem... kumpel natomiast anteny nie chowa (magnetyczna)... a CB ma od 3 lat...

arecki - 23 Lip 2010, 00:10

w radiu wyjmujesz panel i nikomu sie nie bedzie nawet chciało go brać ...a Cb to co innego...bawienie sie w zakładnie i zdejmowanie radia...ech... :hahaha:

[ Dodano: Pią Lip 23, 2010 00:11 ]
Miły napisał/a:
kumpel natomiast anteny nie chowa (magnetyczna)... a CB ma od 3 lat...

badziewia nie biorą

omygood - 23 Lip 2010, 14:03

nie popadajmy w paranoje :)

Co do anteny, to z góry mówie, że anteny cewkowe sa najczęściej łupem złodziei - jak kupisz jakiegoś hustlera za 30 zł to nikt tego nie ukradnie bo szkoda zachodu :)