|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] jaki najlepszy sposób mocowania lotki
marimar - 20 Lip 2010, 19:03 Temat postu: [MK3] jaki najlepszy sposób mocowania lotki witam
zakupiłem właśnie oryginalną lotkę dachową RS , posiada ona dwie śruby do mocowania ale niestety moja klapa nie ma otworów i tu moje pytanie czy lepiej wiercić otwory w klapie na te śruby czy lepiej na jakiś klej czy coś takiego?
jackrzec - 20 Lip 2010, 19:17
Oryginalnie był a na śruby i na śruby trzyma najlepiej. Jak się nie boisz, to przewierć otwory (od spodu klapy są zaślepki w odpowiednich miejscach), dobrze je zabezpiecz antykorozyjnie i będzie git. Nie którzy kleją, ale ja jakoś nie bardzo wierze w takie połączenie. (Zaraz sie odezwą głosy: "ja mam i już trzyma x lat i dobrze przylega..", "klej do szyb.." itp.) Lepiej trzyma przykręcana (dlatego oryginalnie przykręcali, a nie kleili).
marimar - 20 Lip 2010, 20:11
lotka jest oryginał forda i ma śruby ale w klapie nie ma otworów od wew. strony(są zaślepki ale nie w tych miejscach)spojler ma śruby na rogach a w klapie są zaślepki oddalone o około 15 cm od rogów klapy, więc musiał bym przez 2 blachy wiercić, a wiercić się nie boję tylko musiał bym od dołu klapy zrobić większe otwory by potem klucz włożyć
MARIUSZ.B - 20 Lip 2010, 21:35
marimar napisał/a: | więc musiał bym przez 2 blachy wiercić, a wiercić się nie boję |
Więc przyklej na klej do szyb, gwarantuję że będzie dobrze trzymać.
bidżej - 20 Lip 2010, 22:57
standardowe otwory w klapie pasują do standardowej, czarnej, gumowatej lotki. lotka z RSa ma śruby umieszczone gdzie indziej, tak jak pisze marimar.
zajrzyj kolego TUTAJ
marimar - 20 Lip 2010, 23:56
bidżej napisał/a: | standardowe otwory w klapie pasują do standardowej, czarnej, gumowatej lotki. lotka z RSa ma śruby umieszczone gdzie indziej, tak jak pisze marimar.
zajrzyj kolego TUTAJ |
dzięki pomogłeś mi tą stronką
|
|