|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Łuszczący się klar
bidżej - 6 Sie 2010, 11:51 Temat postu: [MK3] Łuszczący się klar Na mojej granatowej strzale w dolnym przednim rogu prawego tylnego okna zaczął odchodzić klar - po prostu odparzył się od metaliku na powierzchni mniej więcej jednogroszówki. chcę to zabezpieczyć (czytaj: zamalować nowym klarem) póki bąbelek nie wyszedł za rant okna i będzie można to w miarę łatwo ukryć. pytanie tylko, jak to przygotować do poratowania, żeby za miesiąc nie zszedł nowy klar?
JoeMix - 6 Sie 2010, 12:18
Może przetrzyj nizoralem lub podobnym specyfikiem,,, ja swego czasu po prostu paluchem odskrobałem co się dało a miejsce przetarłem polerką do metalica i tak już zostało,,,
bidżej - 6 Sie 2010, 12:24
polerki nie posiadam, zresztą dojście tam byłoby niemożliwe (w mk3 3d na dole z przodu tylnych bocznych szyb są takie "fantazyjne" przetłoczenia że głowa mała ). może starczy pasta tempo i trochę zapału? albo papier ścierny na mokro...
mikolaj_r - 6 Sie 2010, 15:05
Mi się kiedys udało coś takiego uratować - zdrap cały luźny klar, następnie musisz zmatowić lekko papierem 2000 - krawędzie starego klaru możesz mocniej dotrzec - tylko uważaj, nie przetrzyj się przez kolor. Później odtłuść i zrób zaprawkę z klaru. Jak wyschnie znowu 2000 po całości, polerka i powinno to jakoś wyglądać
LOY - 2 Wrz 2010, 11:01
jesli baza jest metalikiem nie powinno sie juz niczym trzec .bo pogłebia sie róznica odcienia . Dalej tak jak mikołaj pisał ..odtłuscic i pedzelkiem nanosic klar ...najłatwiej . kup mały bezbarwny spray ..psiknij w nakretke i kilka razy połóz warstwe klaru z pedzla ..pozwalajac warstwom przeschnac . czyli 10-15 minut .
Widac bedzie ..ale bedzie lepiej
Rebel - 9 Wrz 2010, 16:46
ja dzisiaj zwalczyłem 2 łuszczące się miejsca na masce mojej fiesty. Użyłem takiego lakieru: http://allegro.pl/lakier-...1209215055.html Cena w Praktikerze niecałe 19zł. Wcześniej przetarłem miejsca na mokro papierem 1200. Polakierowane miejsca wyglądają lepiej niż oryginalny lakier, który jak wiadomo posunął już czas
Patrząc z boku nie widać różnicy, widać ją dopiero patrząc z góry.
|
|