Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Elektryka świruje przy włączonym nawiewie

tajmus - 17 Sie 2010, 22:40
Temat postu: [MK3] Elektryka świruje przy włączonym nawiewie
Witam. Dzisiaj totalnie zglupialem. Chowajac wieczorem auto do garazu zalozylem sobie 'nowy zapach'. Odpalilem silnik i wlaczylem nawiew w celu sprawdzenia jak pachnie nowy smierdziel. Przekrecam na 1 stopien a tu: silnik gasnie, wlacza sie tylnia wycieraczka, cos zalosnie piszczy pod kierownica w okolicy skrzynki z bezpiecznikami, oswietlenie licznika zasieca sie i przygasa... ... i cos jeszcze ale juz nawet nie pamietam z tego zdziwienia :yyy: Ludzie co jest grane?? Co mam sprawdzic i gdzie?? Dzieki za pomoc z gory. Pozdrawiam
szczepan522 - 18 Sie 2010, 07:36

Masz coś z masą... jakiś kabelek możesz mieć (naderwany / przerwany) i on powoduje ci cyrki, a wilgoć w samochodzie masz ? może pucha z bezpiecznikami ci zamokła ?
bidżej - 18 Sie 2010, 07:46

sprawdź wszystkie bezpieczniki i przekaźniki...
tajmus - 18 Sie 2010, 08:49

Dodam jeszcze ze wskazniki poziomu paliwa i temperatury wskoczyly poza granice max... Mialem podobny przypadek wlasnie juz i wtedy gdzies mi sie masa odpiela... Jak sprawdzic uwalony przekaznik??
sznajderro - 18 Sie 2010, 12:16

Ja tez obstawiałbym zawilgocenie. Moze woda dostala sie do skrzynki z bezpiecznikami. ja tak mialem w Sierrze 2.0. Wilgoć jest cholerstwem hehe:)