Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Demontaż fordowskiego radia

Carolka - 27 Sie 2010, 11:59
Temat postu: Demontaż fordowskiego radia
Witam jestem na forum nowa wiec jezeli topic sie powtarza wybaczcie ;) mam problem z wyciagnieciem tego oryginalnego radia fordowskiego a nie posiadam kluczykow od tego, ktos ma jakis pomysl jak to wyciagnac bez uszkodzenia?:P o jak nie to przyjdzie mi to wycinac szlifierka :P pozdrawiam
arecki - 27 Sie 2010, 12:07

nie masz jakiegoś drutu żeby zamiast tych śmiesznych kluczy wsadzić? jak nie to zatrzymaj jakiegoś rowerzystę i pożycz szprychę :)
bidżej - 27 Sie 2010, 12:09

da radę odpowiednimi gwoździami to zrobić. trzeba wziąć 4 sztuki, wetknąć w otwory aż poczujesz, że przeszły przez zatrzaski, rozgiąć do zewnątrz i wyciągać.
Pele - 27 Sie 2010, 12:12

Ja też bym potrzebował metodę na wyciągnięcie Fordowskiego radia ... niedaleko stoi Mondeo z fajnym radijkiem, po zbiciu szyby będę miał mało czasu na kombinowanie z tym radiem więc podajcie jakąś szybką metodę na wyciągnięcie go ...

Później napiszę posta w temacie o kodach do radia i będę kilka stówek do przodu :)

PS. Żart, ale uważałbym z podawaniem takich metod zwłaszcza nowo zarejestrowanym osobom z nieznanymi intencjami ...

bidżej - 27 Sie 2010, 12:13

Pele, jak mają zwinąć radio, to zwiną. a czemu mają komuś jeszcze pochlastać deskę rozdzielczą jakimś toporkiem albo czym tam jeszcze... :-P
Pele - 27 Sie 2010, 12:21

W sumie racja gy
Puff - 27 Sie 2010, 12:28

Tym bardziej, że kpl. takich kluczyków na Allegro to koszt rzędu 2zł ;)
arecki - 27 Sie 2010, 12:29

Pufcio napisał/a:
Tym bardziej, że kpl. takich kluczyków na Allegro to koszt rzędu 2zł ;)

a wysyłka 15 :-P

Puff - 27 Sie 2010, 12:32

Często, ale na szczęście nie zawsze ;)

Carolka - 27 Sie 2010, 13:24

dzieki za podpowiedz jak to zrobic, moze sie uda NIE- silowa metoda :)

generalnie to mam kilka innych mankamentow w fiestolocie, ktore mnie wkurzaja ale, ze malo sie znam na autach <na zmianie oleju innych wszelakich plynow sie konczy> to ciezko sie do tego zabrac ;)

[ Dodano: Pią Sie 27, 2010 14:25 ]
a jeszcze takie pytanko to radio oryginalne ktore mam jest tylko z opcja kasetowa ale jest przycisk od cd, czy jest mozliwosc dokupienia zmieniarki cd zeby ja sobie np umiescic gdziekolwiek w aucie ?

Puff - 27 Sie 2010, 15:04

Carolka napisał/a:
moze sie uda NIE- silowa metoda :)

Innej nie polecam, bo albo zniszczysz mocowania radia albo deskę (albo jedno i drugie :) ).

Carolka napisał/a:
generalnie to mam kilka innych mankamentow w fiestolocie, ktore mnie wkurzaja ale, ze malo sie znam na autach

Przejrzyj forum - jeśli to nie jakiś szczególny przypadek, to pewnie taki czy inny problem był tu już poruszany wielokrotnie. Jakby co, to zawsze możesz założyć luźny temat w Hyde Parku, a jak jego wartość merytoryczna nie będzie wołała o pomstę do nieba, to może go przeniosą do odpowiedniego działu :)

Carolka napisał/a:
a jeszcze takie pytanko to radio oryginalne ktore mam jest tylko z opcja kasetowa ale jest przycisk od cd, czy jest mozliwosc dokupienia zmieniarki cd zeby ja sobie np umiescic gdziekolwiek w aucie ?

Skoro jest przycisk, to tak. Rzecz w tym, że za zmieniarkę wraz z wkładem (bo często sprzedają bez :F) i kablem zapłacisz tyle, co za nowe radio z "empetrójkami" i innymi cudami. Szkoda zachodu.

TSRules - 27 Sie 2010, 16:53

ja użyłem kluczy imbusowych i małych śrubokretów jakoś sie udało, tak finezyjnie :-P
Carolka - 27 Sie 2010, 17:42

klucze imbusowe uhm :radocha: :radocha: