Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] wysokie obroty + pisk

yarass - 2 Wrz 2010, 08:33
Temat postu: [MK3] wysokie obroty + pisk
Witam o poranku, do tej pory nie bylo potrzeby pytania o porady ale nadszedl czas i na to, Tofikowi lat przybywa a wraz z tym pojawiaja sie problemy. Najswiezszy:
pierwszy objaw to wzrost obrotow w czasie jazdy, w poniedzialek wracalem z wakacji i Tofik zglupial - przy predkosciach rzedu 80-90 km/h na 5.biegu obroty zaczely dochodzi do 4 tys/min ( wczesniej nie wiecej niz 3 tys). Kolejny objaw dnia nastepnego - pisk wydobywajacy sie spod maski ( pojawia sie przy przyspieszaniu i utrzymuje sie w trakcie jazdy). macie jakies sugestie? ja jakies male typy mam ale gdyby ktos sie podzielil swoimi byloby milo :) pozdr

drjanusz - 2 Wrz 2010, 08:45

Po pierwsze podejrzewałbym sprzęgło :fox: ,a pisk to na 99% pasek od altka-może luźny(naciągnąć) albo mówi pa!pa!(wymienić) :-P
JoeMix - 2 Wrz 2010, 09:39

Wychodzi że ślizga się sprzęgło,,, i ten pisk to równie dobrze też może być sprzęgło,,,
yarass - 2 Wrz 2010, 09:50

ehhh czyli moj typ potwierdzony dwukrotnie :/ po cichu liczylem ze ktos pokieruje mnie na jakiegos taniego bzdeta ;) po konsultacjach z mechaniorem okaze sie czy robic czy szukac czegos nowszego...