|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] zimny silnik - charakterystyczne cykanie
balood - 11 Wrz 2010, 17:40 Temat postu: [MK6] zimny silnik - charakterystyczne cykanie witam,
dziś odpaliłem auto i słyszę takie charakterystyczne cykanie na wolnych obrotach.przejechałem z kilometr - w międzyczasie odpaliłem klimę. po wyłączeniu klimy, a także podgrzaniu płynu chłodniczego przeszło. później po 2h wsiadłem i nie było tego problemu.
Co to mogło/może być?
pozdrawiam
balood
majdanos - 11 Wrz 2010, 17:58
to jest diesel
balood - 11 Wrz 2010, 18:17
dobre . nie pierwszy raz jechałem tym samochodem(mam go pół roku i 8kkm zrobiłem) i wiem jak chodzi silnik tdci.
drzeniow - 11 Wrz 2010, 18:32
skoro słyszałeś cykanie to sie podnosi maske i sprawdza gdzie cyka, a nie jedzie i czeka az przestanie..
balood - 21 Wrz 2010, 15:31
znow uslyszalem rano na zimnym silniku to cykanie. podnioslem klapę i to cykanie dochodzi od strony silnika gdzie jest zbiornik płynu chłodzącego, rozrząd, klima ( po lewej jak się klapę podniesie). coś Wam koledzy to pomoże w diagnozie?
pozdro
balood
Laskosz - 21 Wrz 2010, 17:45
uszcelka pod ktoryms wtryskiem
balood - 28 Wrz 2010, 08:14
witam,
no i poszedłem do majstra, a on na to, że jak cyka jak jest zimny(i zimno), a później przestaje, to może być któryś hydropopychacz. a żeby stwierdzić który to i go wymienić, to trzeba rozrząd wyjąć i dopiero dostać się do hydropopychaczy. sporo roboty ogólnie, powiedział żebym jeździł dalej a przy okazji się wymieni. zobaczę jak w zimę będzie się zachowywać fofi, wiosna planuje wymienić rozrząd, to przy okazji te popychacze by się zrobiło.
Tadeusz - 13 Mar 2011, 19:45
uszczelka miedziana pod którymś wtryskiem
|
|