Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Elektryczne szyby - montaż

Marian0753 - 27 Wrz 2010, 16:03
Temat postu: [MK4] Elektryczne szyby - montaż
Nie wiem czy w dobrym dziale ale nie wiedziałem gdzie to umieścić. Brakuje mi elektrycznie opuszczanych szyb, znalazłem na allegro uniwersalne instalacje takie jak te: http://allegro.pl/zestaw-...1239430661.html i tu moje pytanie czy ktoś zakładał coś takiego?? Jak jest z montażem i ogólnie z działaniem?? Czy szyby płynnie się podnoszą i opuszczają czy skaczą, zacinają się? Myślę nad montażem tylko z przodu i chciałbym wykorzystać do tego oryginale przyciski opuszczania.
JoeMix - 27 Wrz 2010, 21:04

Ja nie polecam bo nie mam dobrych doświadczeń z takimi zestawami, ale ktoś z forum kiedyś dawno takie założył i ponoć śmigają dobrze,,,
CzaRmaX - 27 Wrz 2010, 22:40

Ja mam z kolei pytanie czy do MK3 elektryka szyb od wersji 5 drzwiowej będą pasować do wersji 3 drzwiowej?
Marian0753 - 27 Wrz 2010, 22:40

Widziałem filmiki na youtube z taką instalacją i nawet nieźle to chodzi, w sumie nie przeszkadza mi że w drzwiach będzie jakaś zaślepka.

A mam jeszcze jedno pytanie jak chciałbym założyć takie coś na tyle to w którym miejscu jest przełącznik do podnoszenia\opuszczania szyb??

JoeMix - 28 Wrz 2010, 07:07

CzaRmaX napisał/a:
Ja mam z kolei pytanie czy do MK3 elektryka szyb od wersji 5 drzwiowej będą pasować do wersji 3 drzwiowej?
Kiedyś był o tym,,, elektryka sama to będzie pasować bo jest raczej taka sama, mechanika (podnośniki) już raczej nie bo drzwi są równej szerokości,,,
jackrzec - 28 Wrz 2010, 18:00

JoeMix napisał/a:
CzaRmaX napisał/a:
Kiedyś był o tym,,, elektryka sama to będzie pasować bo jest raczej taka sama, mechanika (podnośniki) już raczej nie bo drzwi są równej szerokości,,,
:yes: :yes: :yes:
JoeMix - 28 Wrz 2010, 18:04

JoeMix napisał/a:
bo drzwi są równej szerokości
Oczywiście że drzwi są różnej szerokości :ups:
CzaRmaX - 29 Wrz 2010, 07:15

JoeMix napisał/a:
JoeMix napisał/a:
bo drzwi są równej szerokości
Oczywiście że drzwi są różnej szerokości :ups:

Dzięki za odpowiedź - o to mi chodziło. Że drzwi są różnej szerokości to widać z 1km ale myślałem, że może sam mechanizm jest identyczny :)

jackrzec - 29 Wrz 2010, 08:30

CzaRmaX napisał/a:
może sam mechanizm jest identyczny
Sam mechanizm tak, ale w wersji 3d są dłuższe linki niż w 5d, a tego nie przeskoczysz.