|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Montaż wskażnika rezerwy paliwa - podłączenie
dżolero - 27 Wrz 2010, 16:47 Temat postu: [MK3] Montaż wskażnika rezerwy paliwa - podłączenie zakupiłem wskaźnik rezerwy. lecz nie wiem które wyjście to + które - a,które to kontrolka wskaźnika. zaznaczyłem to kolorami. miał ktoś z tym kiedyś styczność?? proszę o pomoc...
Uploaded with ImageShack.us
Pele - 27 Wrz 2010, 17:21
Jak się przyjrzysz dobrze ścieżkom to zauważysz że dwa piny wskaźnika paliwa są połączone z dwoma pinami wskaźnika temperatury. Podejrzewam że ten trzeci w każdym wskaźniku to sygnał, ale jakoś nigdy tego nie dociekałem. W Twoim przypadku osobno idzie ten oznaczony kolorem zielonym.
dżolero - 27 Wrz 2010, 17:35
no tak wg mojego rys biały i zielony to zasilaniea czerwony to sygnał,. jednak chciałbym się upewnić który + który- by miec pewnisc i nie spalic lub po prostu nie zrobić jakiegoś zwarcia a w elektryce to ciemny jestem
JoeMix - 27 Wrz 2010, 18:08
Jeśli masz tylko wskaźnik z kontrolka (bez elektroniki) to nie będzie działać bo jak,,,
dżolero - 27 Wrz 2010, 18:26
mam wszystko tylko potrzebując efektów trzeba zasilania.
takie cos
Uploaded with ImageShack.us
JoeMix - 27 Wrz 2010, 20:33
dżolero napisał/a: | trzeba zasilania | uwierz, że kilkaset razu szybciej jest wsiąść miernik w dłoń i znaleźć 12V za stacyjką (zapewne takie potrzebne), niż czekać aż ktoś na forum napisze,,,
|
|