|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - [MK3] 1.4 kat duze spalanie
majdanos - 27 Wrz 2010, 21:14 Temat postu: [MK3] 1.4 kat duze spalanie Witam jestem szczesliwym (albo i nie) posiadaczem fiesty z silknikiem 1.4i z katalizatorem mam w tym pryku instalacje gazowa 8 letnia. problem dotyczy duzego (jak na moja kieszen) spalania gazu .. ostanio za 20 zl przejechalem 49 km wydawalo mi sie duzo wiec skrecilem gaz i po nastepnym zatankowaniu za 40zl zrobilem niecale 120 km ... w czym moze tkwic problem ??jak skutecznie ustawic gaz bo doszly mnie sluchy ze jak sie za bardzo skreci to ma mula a i tak pali duzo ;p staralem sie ustawiac tak aby fiesta nie miala problemow podjechac na 3 pod gorke ;p
DZIEKI ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM
drzeniow - 28 Wrz 2010, 11:59
moze filtr gazu,
gazownik za regulacje bierze 30zł.
A PB ile Ci pali? jesli 9litrów to wina nie tkwi w gazie ;]
majdanos - 30 Wrz 2010, 16:54
zdaje mi sie ze znalezlem usterte winna byla obejma ktora nie byla dokrecona i spiżdzal gaz
drzeniow - 30 Wrz 2010, 20:32
majdanos napisał/a: | zdaje mi sie ze znalezlem usterte winna byla obejma ktora nie byla dokrecona i spiżdzal gaz |
i wlasnie z takich powodow jest zakaz wjazdu LPG do parkingów podziemnych ;]
Kolega dostał 500zl i autko pojechalo na lawecie
JoeMix - 30 Wrz 2010, 20:44
Cytat: | i wlasnie z takich powodow jest zakaz wjazdu LPG do parkingów podziemnych | Co prawda to prawda, ale jak na ironie o wyciek benzyny ze zbiornika o wiele łatwiej niż wyciek gazu,,,
drzeniow - 30 Wrz 2010, 20:45
ja wjezdzam zawsze do podziemi i nic sie nie dzieje.
A powiedz mi czy to tylko jeden drętwy przepis ;]?
Jad±c ostatnio drog± widzę tyle znaków ze nie ma czasu na drogę patrzyć...
|
|