|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Test zegarów a kontrolka oblodzenia
piwko2006 - 9 Paź 2010, 22:44 Temat postu: [MK6] Test zegarów a kontrolka oblodzenia Witajcie !
Mam pytanie co do testu zegarów ?
Czy to normalne, że nie zapala się w nim kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu ?
Ciekawi mnie to, że na razie jej nie widziałem, a ostatnio rano lekki szron był na szybach .
Parzych - 9 Paź 2010, 23:17
piwko2006 napisał/a: | Czy to normalne, że nie zapala się w nim kontrolka ostrzegająca o oblodzeniu ? Ciekawi mnie to, że na razie jej nie widziałem, a ostatnio rano lekki szron był na szybach | Powiem szczerze, że tylko raz robiłem test zegarów i nie zwróciłem uwagi na taką kontrolkę... Mi od czterech lat, nawet w mrozy -20 się takowa nie zapaliła... Widocznie Ambiente jej nie mają... Masz w ogóle termometr w swojej?
Neo178 - 10 Paź 2010, 19:30
Swoją drogą owa kontrolka pali się na dwa kolory: pomarańczowy (od 4 do 1 stopnia) i czerwony (od 0 w dół)
ElGrey - 10 Paź 2010, 19:42
kontrolka zawsze zapala sie podczas testu zegarow najpierw na pomaranczowo, a nastepnie na czerwono, dodatkowo przy temperaturach ponizej 0 mamy sygnal dzwiekowy
AccessX - 10 Paź 2010, 19:57
U siebie w wersji:Titanium mam taką ikonke i rzeczywiscie swieci na dwa kolorki i w tescie zegarow rowniez sie zaswieca. Moze nie posiadasz tej opcji w aucie ?
piwko2006 - 12 Paź 2010, 22:08
Być może nie posiadam tej opcji faktycznie. Moje auto jest w wersji Ambiente, więc możliwe że tego nie ma.
|
|