Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Smród paliwa z zewnątrz, większe spalanie

wdr - 30 Paź 2010, 20:12
Temat postu: [MK3] Smród paliwa z zewnątrz, większe spalanie
Witam !

Mam taki problem od niedawna. Mianowicie śmierdzi benzyną ale tylko z zewnątrz auta w środku nic nie czuć. Sprawdzałem już kilkakrotnie pod maską i wokół auta nic nigdzie nie wycieka nie ma żadnych plam ani mokrych miejsc. I druga sprawa spalanie się zwiększyło, palił mi około 8 w mieście teraz pali 10-11. O co tu może chodzić ?

Rebel - 30 Paź 2010, 20:26

Gdzieś ucieka paliwo...
JoeMix - 30 Paź 2010, 20:33

wdr, zaciągnij się jak to mówią z wydechy, czy czasem tam nie wali mocno wachą,,, bo może nie cieknie nigdzie al;e leje do cylindrów,,, Kody błędów zaczytaj z silnika,,,
wdr - 30 Paź 2010, 21:30

Jak by zalewało cylindry to później co się z tym paliwem dalej dzieje ?
Stunt_Man - 30 Paź 2010, 21:34

idzie w wydech
Rebel - 30 Paź 2010, 21:34

idzie w wydech, a tam z uwagi na temperaturę szybko paruje no i dalej z niego wylatuje :hihihi:
wdr - 30 Paź 2010, 21:52

No to podjadę do mechanika bo to wygląda na tą usterkę. Co on tam będzie robił aby to naprawić ? Będzie podnosił auto ? Jakie mniej więcej koszta wyjdą ?
Stunt_Man - 30 Paź 2010, 23:34

wpadnij do mnie to Cie wyjdzie browar za naprawe a zero za diagnoze :ok:
elmek13 - 31 Paź 2010, 01:41

Stunt_Man, Browar drogą nie chodzi...a fiestą jeździ. Zawsze znajdziewyciek ktoś, kto wie gdzie benzyna wycieka. :V:
Miner - 31 Paź 2010, 07:59

Ja miałem taki problem i okazało się, że miałem pęknięty wężyk ten, który wchodzi zaraz pod filtrem powietrza, kupiłem nowy wężyk w sklepie, nowe opaski, wyniosło mnie to łącznie 20 zł i sprawa rozwiązana :)
Rebel - 31 Paź 2010, 10:57

Ja najpierw proponuję sprawdzić czy paliwo gdzieś fizycznie nie wypływa, jeżeli nie to wziąć się za odczyt błędów sterownika.
jackrzec - 31 Paź 2010, 23:13

Co wy wszyscy ostatnio tak się uparliście na czytanie błędów?! Niedługo jak ktoś złapie kapcia, to zaczniecie to proponować... Komp w mk3 jest na tyle głupi, że pokazuje tylko podstawowe rzeczy.
Rebel - 1 Lis 2010, 06:34

jackrzec napisał/a:
Komp w mk3 jest na tyle głupi, że pokazuje tylko podstawowe rzeczy.

To akurat prawda, jednak sprawdzić błędy to chyba nie taki duży wysiłek może da odpowiedź, a może wyjdą jakieś kwiatki tj np uwalony czujnik, o którym właściciel nie miał nawet pojęcia.

jackrzec a co ty byś jemu polecił?

JoeMix - 1 Lis 2010, 07:38

jackrzec napisał/a:
Co wy wszyscy ostatnio tak się uparliście na czytanie błędów?
Dlatego że ludzie nie potrafią zrobić podstawowych rzeczy,,, albo im się nie chce i walą na forum i potem się okazuje ze błahostka była, albo chcą tylko zwyczajnie zielonego pojęcia nie mają,,, skoro kolega oblookał silnik i stwierdził że nie cieknie, to zaczytanie błędów wydaje się być dobrym pomysłem, może coś walnięte i leje paliwem do gardzieli,,,
jackrzec - 2 Lis 2010, 08:26

JoeMix napisał/a:
skoro kolega oblookał silnik i stwierdził że nie cieknie
gdzie on to napisał? Swoją drogą nawet jak połowa czujników i innych pierdół nie działa, to i tak nie śmierdzi paliwem - co najwyżej kopci i ma problemy z odpalaniem. Wg mnie to sprawa szczelności.
BerciQ - 2 Lis 2010, 08:30

jackrzec napisał/a:
JoeMix napisał/a:
skoro kolega oblookał silnik i stwierdził że nie cieknie
gdzie on to napisał? Swoją drogą nawet jak połowa czujników i innych pierdół nie działa, to i tak nie śmierdzi paliwem - co najwyżej kopci i ma problemy z odpalaniem. Wg mnie to sprawa szczelności.

tutaj:
wdr napisał/a:
Sprawdzałem już kilkakrotnie pod maską i wokół auta nic nigdzie nie wycieka nie ma żadnych plam ani mokrych miejsc